Film

STAR WARS: Ovo niste znali o omiljenim filmovima! (VIDEO)

Autor Tamara Sekulović Izvor Promo

Film "Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera" će biti premijerno prikazan u Cineplexx bioskopima, a mi vam otkrivamo zanimljivosti o serijalu koji opčinjava svet već više od četiri decenije!

Star Wars originals (ZABAVA)
Izvor: MONDO

Čuvena saga "Ratovi zvezda" se bliži kraju, a da li ste znali da je jedan od likova trebalo da bude - majmun!?

"Ratovi zvezda" jedna je od napoznatijih i najvoljenijih franšiza na svetu! Fanovi svih generacija uživaju u ovom univerzumu još od davne 1977. godine. Bilo da ste odrastali uz originalnu trilogiju i Luka Skajvokera, princezu Leju i Han Sola, ili ste fanovi novije trilogije Džej Džej Abramsa, u jednom smo svi sigurno saglasni - biće teško sakriti emocije dok ispraćamo voljene likove u poslednjem delu serijala!

Uoči premijere "Star Wars - Uspon Skajvokera", rešili smo da dodatno "podgrejemo" nestrpljenje i neizvesnost, i da vam zagolicamo maštu zanimljivim činjenicama o filmovima koje sigurno niste znali!

Keri Fišer nije bilo dozvoljeno da nosi brushalter tokom snimanja!

Glavni i odgovorni krivac za ovo je Džordž Lukas, koji je "zabranio" Fišerovoj da nosi bilo šta ispod svoje sad već kultne haljine, sa obrazloženjem da donji veš ne postoji u svemiru!

Ova odluka je nije previše dotakla, budući da je sve "nezgodne" scene snimala sa Harisonom Fordom, sa kojim je bila u vezi tokom snimanja cele originalne trilogije.

Jodu je zamalo igrao pravi majmun!

Ima li prepoznatljivijeg lika, ne samo u Star Wars serijalu, već i u celoj filmskoj indrustriji, od simpatičnog zelenog Džedaj mastera? Ipak, malo je falilo da on izgleda potpuno drugačije! Lukas je imao velikih problema sa predstavljanjem ovog lika, pa je u jednom trenutku u uži izbor ušao i majmun. Nosio bi zelenu masku i štap, a mi nemamo nijedan drugi komentar sem da nam je drago što je odustao od te zamisli!

"Imam loš osećaj u vezi sa ovim!"

Niko nije pomišljao da će čuvena rečenica koju Luk Skajvoker izgovara u Milenijum Falkonu postati obeležje baš svakog Star Wars filma! Fanovima se toliko svidela ova fraza, da ne postoji nijedan deo serijala u kome je bar jedan lik ne izgovara.

Star Wars kostimi nisu uvek tako zabavni kao što deluju!

Entoni Denijels je glumac koji igra kultnog C-3PO od samog početka snimanja serijala, ali navikavanje na teški metalni kostim nije oduvek išlo lako! Tako je glumac u jednoj sceni imao napad panike unutar klaustrofobičnog oklopa, nije mogao da se seti svog teksta, a ta scena je nažalost završila u finalnom rezu u jednom od filmova. Još jedna zanimljivost jeste da je Denijels imao dosta sličnosti sa svojim droid likom, jer je prema rečima ljudi sa seta, bio poprilično neljubazan i nije sklapao prijateljstva sa ostalim glumcima.

Da li znate kako je nastao jedan od najpoznatijih zvukova u filmskoj istoriji?

Da bi oživeli Čubakino zapomaganje, tim za specijalne efekte je morao da smisli vrlo nesvakidašnja rešenja - navodno, izmontirali su urlike umurujućih životinja! Tako je Čubakin "plač" miks medveđeg, moržeovog i lavovskog "plača". Ovo nije jedini čudan zvučni efekat u Star Wars univerzumu - zvuk TIE fajter motora je zapravo slonov urlik!

Nakon svega ovoga, ostaje nam žal zbog završetka jedne priče koja je sa većinom nas od kad znamo za sebe, ali i nada da se svet Džordža Lukasa neće završiti na ovom, već da će se otvoriti prostori za nove priče, nekih drugih junaka - u galaksiji, daleko, daleko...

Film "Star Wars - Uspon Skajvokera" premijerno se prikazuje u Cineplexx bioskopima od 18. decembra, a karte su već u prodaji.

U saradnji sa Cineplexx.rs.