Gazda Trifun!

Posle Tajkuna, Hadžija! I Bjela igra u filmu i seriji NEČISTA KRV! (VIDEO)

Autor Jelena Milinčić

Ali ono što apsolutno sve zanima jeste i ovo: ko će igrati Sofku i Koštanu?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nakon što je maestralno odigrao tajkuna Vladana Simonovića, Dragan Bjelogrlić dobio je priliku da za seriju i film "Nečista krv" dočara lik Hadži Trifuna, tragičnog junaka Bore Stankovića. 

Po scenariju Voje Nanovića, a u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića, od sredine avgust  u Ripnju počinju da se snimaju film "Hadžijino zvono" i serija "Nečista krv". 

Reditelj je, prema pisanju lista Kurir, pripovetke, drame i romane Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu, koja obuhvata period od 40 godina.

Prve tri od deset epizoda biće izmontirane u igrani film, koji će biti fokusiran na život Hadži Trifuna, dede čuvene Sofke iz "Nečiste krvi", s Bjelogrlićem u glavnoj ulozi!

Radnja filma prati Trifuna, bogatog predvodnika hrišćanske manjine u devetnaestovekovnom Vranju, koji, pokušavajući da očuva svoje bogatstvo i moć, pokreće niz događaja koji će izazvati užasne posledice po njegovu porodicu.

Film "Hadžijino zvono", prema autorima, govoriće o propasti stare srpske gazdinske porodice kroz koju paralelno pratimo slabljenje osmanske imperije i stvaranje mlade srpske kneževine.

Godina je 1850. Na granici nove srpske države Hadži Trifun, prvi gazda vranjanskog kraja, nakon uvrede muselima namesnika Džafer-bega, reši da naruči njegovo ubistvo od vođe arnautskog fisa Kolja kako bi sprečio šire sukobe. Kolj mu za tu uslugu traži Tašanu, snaju njegovog pokojnog najstarijeg sina. Hadži-Trifun pokuša to da izbegne, ali poklekne pred pritiskom i pretnjama, pa intrigom namami Tašanu kod Kolja.

Serija "Nečista krv" obuhvata priču o Hadži Trifunu, ali se bavi i njegovim naslednicima, Trifunovim sinom efendi Mitom i unukom Sofkom.

Agencija "Pajper" je pet meseci radila opsežan kasting i glumačka podela se još uvek drži u tajnosti.

Uloge Sofke i Koštane će dobiti, kako saznaje "Kurir", neafirmisane glumice.

Takođe, najavljeno je da će se, pored renomiranih srpskih glumaca, ispred kamera naći i njihove kolege iz Albanije, Grčke, Turske, kao i sasvim nova lica srpskog i regionalnog glumišta.

Film "Hadžijino zvono" i serija "Nečista krv" pred publiku stižu tokom 2021, a pored ovog projekta, Dragana Bjelogrlića očekuje i snimanje filma o Tomi Zdravkoviću. 

Pogledajte MONDO intervjue sa glumcima iz serije "Tajkun": 

ČUVAJTE SE, DOLAZI DŽUDI! (ZABAVA)
Izvor: YouTube/ Tajkun

Jovana je doživela TRANSFORMACIJU pred našim očima! (ZABAVA)
Izvor: YouTube/Tajkun

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.