Film

BILO JE STRAŠNO ISKUSTVO SNIMATI TE BRUTALNE SCENE: U "Dari" igra trovača dece i otkriva koliko je to bilo teško

Autor Anja Konstantinović

Glumac progovorio o svojoj ulozi.

Izvor: Promo, www.aleksandarletic.com/aleksandarletic&yahoo.com

Film "Dara iz Jasenovca", Predraga Gage Antonijevića, pokrenuo je brojne komentare nakon premijernog prikazivana u Srbiji na na RTS-u.

Nakon što je Vuk Kostić koji tumači ulogu Miroslava Filipovića, komandanta logora Jasenovac, otkrio da mu je pozlilo na snimanju, glumca Igor Ðorđević koji igra ozloglašenog ustaškog zločinac Ante Vrbana, progovorio je o svojoj ulozi.

Jedna od scena koja je zgrozila Srbiju jeste kada Ante baca dimnu bombu u podrum u kom se nalaze bolena deca logoraša kako  bi ih ubio i smanjio broj obolelih u bolnici.

"Scene koje sam imao u 'Dari iz Jasenovca' prevazilaze po brutalnosti i ludilu nešto na šta smo navikli da gledamo. Za mene je bilo strašno iskustvo, jer takvu stvar ne možete raditi sa otklonom i da ne odete do dna te teme. Gluma je i terapeutska stvar, jer vas primorava da ispitate ono što normalan čovek ne veruje da ima. Ali osetiti na koži i u kostima taj predatorski instikt koji lako sklizne u bezumlje i zlo, spoznati da je čovek za to sposoban, i da u tome uživa, e to je strašno, ali i otrežnjujuće iskustvo", rekao je Igor i otkrio da je Atonijević insistirao da baš njemu pripadne ta uloga.

"Ne, ali je hteo je po svaku cenu da to budem ja. Moram da priznam, da on nije toliko bio ubeđen da je to tačna podela, ne bih pristao", ispričao je glumac.

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi