Film

GOST IZNENAĐENJA NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: Ludnica na crvenom tepihu - stigao je BONO! (FOTO, VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Bono u Sarajevu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Slavni pevač Bono Vox iznenadio je publiku 27. SFF-a i prošetao posebnim crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Pogledajte!

Bono je iznenadio publiku, a mnogi su došli sa primercima albuma ili njegovim slikama koje je potpisivao. Povod dolaska bilo je svečano prikazivanje remasterovane verzije proslavljenog filma "Hotel od milion dolara" Vima Vendersa.

"Ovo je najbolji festival! Hteo sam da dođem u Sarajevo i prošle gdine, ali nije bilo načina", rekao je Bono novinarima i prisetio se koncerta U2 1997. godine.

"To je bio veliki deo života naše grupe, a mali deo vašeg grada i zemlje. Taj koncert mi znači više nego što bih mogao da kažem u par rečenica", kazao je on.

Bono potpisuje i priču i muziku za film, a crvenim tepihom prošetao je u društvu supruge i Vendersa, kojem je ove godine uručeno počasno "Srce Sarajeva".

Originalni negativi filma skenirani su u 5K rezoluciji, urađeni su retuširanje i čišćenje audio zapisa, kako bi krajnji proizvod za bioskope bio urađen u 4K tehnologiji.

Sarajevo film festival ove godine održava se od 13. do 20. avgusta.

(MONDO)