Film

GOVOR LANETOVOG SINA SPASOJA SVE RASPLAKAO! Nije hteo cveće i muziku, nismo mogli da DOZVOLIMO da ode tiho! (FOTO)

Autor Anja Konstantinović

Legendarni glumac Lane Gutović sahranjen je u porti crkve Svete Trojice u Kumodražu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić

Lane je prema sopstvenoj želji sahranjen u grobnici gde počivaju u njegovi roditelji na groblju u Kumodražu.

Veliki broj prijatelja i kolega okupili su se kako bi glumca ispratili na večni počinak.

Pored vidno utučene supruge pojavili su se i sinovi Spasoje i Jakov. Spasoje stajao je sa strane neutešan, a kada su spustili kovčeg u porodičnu grobnicu, Gutovićev naslednik je održao govor.

"Uvek je išao težim putem, sada lakšim. Ostavio nas je da idemo bez njega. Hteo je da ode tiho i mirno, bez cveća, muzike i uz običan krst. Hteo je da ode nevidljivo, nismo mu to ispunili", govorio je sin Spasoje drhtavim glasom.

Glumac Ljubomir Bandović pročitao je pesmu koju je posvetio preminulom glumcu.

"Sve natenane. Uvek sa strane. K’o neki agent za bolje dane. Govori malo, a mnogo tu stane. Ismeva mane, zna i da lane na šarlatane i polutane. I samo nestane, da dušom dane, jer gužva je u Aleji za velikane, Lane".

Na sahranu su među prvima došli i Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Andrija Milošević i mnogi drugi.

Milan Lane Gutović preminuo je u sredu 25. avgusta u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a ceo život je proveo u kraju, gde je i sahranjen. Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.