Film

PO OVOME ĆEMO PAMTITI MARKA ŽIVIĆA: Iza sebe je ostavio veliki broj brilijatnih uloga, a oprobao se i kao VODITELJ!

Autor Katarina Bojović

Marko Živić preminuo je u 50. godini.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini, u bolnici KBC "Dragiša Mišović", nakon višenedeljne borbe sa korona virusom.

Marko Živić rođen je u Kruševcu 4.aprila 1972. godine, završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu. Veliki uspeh postigao je u pozorištu i na filmu.

Završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu, a veliku popularnost stekao je kako u pozorištu tako i na filmu.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Marko je osvojio mnoge nagrade, a poslednjih godina bavio se i humanitarnim radom.

Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata po kojima će zauvek ostati upamćen.

Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hitel sa 7 zvezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo Bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu" i mnogim drugim.

Takođe, Marko Živić dokazao je da je posedovao mnogo talenata, kada je uspešno vodio emisiju "Marko Živić šou" koja je za vreme emitovanja važila za jednu od najgledanijih.