Film

ALEK JE SEDEO U CRKVI I VEŽBAO, A ONDA JE HALINA PALA: Isplivali novi detalji tragedije - ranjeni reditelj dao izjavu!

Autor Dragana Tomašević

Američki mediji otkrivaju šta je reditelj Džoel Suza izjavio nakon ranjavanja na setu filma "Rust" u kojem je jedna osoba izgubila život

Izvor: Instagram/halynahutchins/YouTube/Jimmy Fallon

Alek Boldvin ubio je slučajno snimateljku, a ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Nju Meksiku. Glumac je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtio Halinu Hačins, a ranio režisera Džoela Suzu, koji se po izlasku iz bolnice oglasio za medije i izjavio saučešće porodici nastradale koleginice.

Američki mediji sada otkrivaju šta je Suza rekao policajcima koji rade na slučaju.

Glumac Aleks Boldvin je u trenutku tragedije vežbao izvlačenje pištolje iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru. Sve se ovo odigralo u toku probe, a onda je pištolj opalio i pogodio Halinu Hačins u grudi, navodi se u Suzinoj izjavi.

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

Reditelj je izjavio da je glumac Aleks Boldvin sedeo na klupi u improvizovanoj crkvi na setu i vežbao. On je stajao iza Hačinsove kada je začuo zvuk nalik pucketanju biča, posle čega se prolomio glasan pucanj.

Halina se uhvatila za grudi nakon toga, zateturala i pala na zemlju.

Suza, koji je stajao iza nje je tom prilikom ranjen u rame i zbrinut je u bolnici.

Izvor: Profimedia

I dalje je nejasno zašto je pištolju bila prava municija. Suza je izjavio da je bio uveren u bezbednost oružja jer mu je tako rečeno, kao i da je svo oružje na setu bilo pregledano, čime se bavila oružarka Hana Gutjerez-Rid

Pored nje, oružje je pregledao i asistent reditelja Dejv Hols, koji bi tek nakon pregledanja predavao oružje glumcima u ruke.

Na dan tragedije, rekao je Suza, snimana je upravo scena u crkvi.

Posle priperema ekipa je imala pauzu za ručak koji je održan na drugoj lokaciji, a kada su se vratili na set Suza ne zna da li je oružje ponovo provereno.

Glumac bi se mogao suočiti sa nizom pravnih izazova, uključujući moguće krivične prijave - kao osoba koja je povukla okidač i kao izvršni producent, odgovoran za bezbednost na setu.

"Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmerava prema drugom ljudskom biću", rekao je Brajan Karpenter, holivudski konsultant za vatreno oružje.

"Radi bezbednosti svo vatreno oružje koje se koristi u filmskim i tv produkcijama obično je usmereno na lažnu tačku, a nikako ne na opremu. Nikada ne dozvoljavate da oružje pokriva nešto što ne nameravate da uništite", nastavio je Brajan iz firme Dark Thirty Film Services, koja se bavi uslugama, obukom i iznamjljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju.

Tagovi