Film

OTIŠLA SA JEDNOM TORBOM, DVE KNJIGE I NEŠTO MALO PARA: Ovako izgleda tajanstvena žena glumca Slavka Štimca (FOTO)

Autor Radmila Ilić

Slavko Štimac svoj privatan život ne eksponira javnosti, pa retko ko zna kako izgleda njegova partnerka.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Glumac Slavko Štimac ponovo je zaludeo publiku likom Mitra kog poslednjih nedelja gledamo u seriji “Crna svadba”, a o njegovom privatnom životu malo se zna.

Slavko je godinama u srećnom braku sa Vesnom Golubović, koja je i sama vrlo uspešna u poslu kojim se bavi. Ona je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već iduće godine preselila se u Njujork.

“Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: "Srpske junačke pesme" i "Novi zavet". Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem”, ispričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

Baš kao Slavko, ni Vesna ne voli medije niti želi da svoj život eksponira, ali u poslu kojim se bavi trudi se da bude vrlo uspešna, što joj ide za rukom. Ona je autorka mnogih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala. 

(Mondo)