Ona je trebalo da glumi Mariju iz Žikine dinastije: Volela je cela Jugoslavija a umrla u stanu u kojem je bio samo dušek

Sonji Savić je prvo ponuđena uloga Marije iz kultnog serijala

kurir.mk

Sonja Savić ostavila je dubok trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, a samo neka ostvarenja u kojima ju je publika s ovih prostora zavolela su "Šećerna vodica", "Braća po materi", "Majstor i Šampita".

Sonji je ponuđena uloga u kultnom serijalu "Lude godine", i to uloga Marije u koju se zaljubljuje Boba, Žikin i Darin sin, ali je zamenjena Rialdom Kadrić. Sonja se ipak pojavljuje u filmu, dodeljena joj je sporedna uloga, Bobine drugarice Lidije.

Pročitajte još: Umrla na ulici kao i majka: Marija iz Žikine dinastije 30 godina nije kročila u Srbiju, pa tragično završila

Sonja je rođena 15. septembra 1961. u Čačku. Glumom je počela da se bavi u amaterskim trupama, a debitovala je na filmu "Leptirov oblak" 1977. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića. Njen privatni život imao je mnogo uspona i padova, odbacivala je sve tabue, oštro je kritikovala svako licemerje i prema njenim rečima, "opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta".

Njen kraj je bio tragičan - pronađena je mrtva u stanu u kojem je od nameštaja bio samo dušek. Ležala je na dušeku, okružena špricevima, a istragom je utvrđeno da je preminula od prevelike doze narkotika. Imala je samo 43. godine.

Pročitajte još: "DONELI NAM FLAŠU VISKIJA DA SE OPUSTIMO" Bule otkrio kako je snimljena vruća scena - Sonja Savić tražila baš njega!

Sonja je pronađena mrtva 2008. godine, u Kursulinoj ulici, u svom stanu, na Vračaru. Zvanični izveštaj obdukcije pokazao je da je Sonja preminula usled prevelike doze narkotika, a informacija koja je duboko potresla javnost jeste da je Sonja pronađena u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao drugi nameštaj.

Youtube/Screenshot/Vladan Kilibarda 

Sahranjena je 25. septembra u selu Donja Gorevnica kraj Mrčajevaca, na sahranu je došla Dara Rančić, kojoj je Sonja držala časove, a ostalih kolega i javnih ličnosti drugih profesija nije bilo. To se pravdalo na razne načine. Od toga da su Sonju svi zaboraviti do toga da nisu bili obavešteni o datumu i mestu sahrane.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Glumci koji su došli da daju podršku Anđeli Jovanović  Kurir televizija

(Alo, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!