Kako im je ovo promaklo? Greška u filmu "Pljačka Trećeg rajha" koju sigurno niste primetili

Mnogi su tek kasnije uvideli grešku, a većina gledalaca priznaje da ih je ona prvobitno zbunila.

Youtube printscreen / Andrejic Milos

"Pljačka Trećeg rajha" jedan je od najpopularnijih domaćih filmova, koji smo svi pogledali veliki broj puta. Međutim, glumcima i režiseru se potkrala jedna greška, koja je publiku zbunila, a koju mnogi nisu primetili ni nekoliko godina kasnije.

Pljačka trećeg rajha greška u filmu  Youtube / Andrejic Milos

Najbolji obijači i falsifikatori u Beogradu 1941. godine bili su Glavonja i Kalaus, tj. Dragan Nikolić i Nikola Đuričko. Kada su se selili u Nemačku da "rade", dobili su lažna dokumenta. Na predaju lažnih dokumenata Đurička predstavljaju kao pilota Volgan Mozera, a Nikolića kao doktora Helmuta Kelnera. Kasnije tokom celog filma Đurička oslovljavaju sa Helmut, a Nikolića kao Volgan. 

Nema ničega sumnjivog u ovoj sceni, dok kasnije ne primetimo da su u svim ostalim scenama drugi likovi Nikolića oslovljavali sa Volgan, a Đuričkog kao Helmuta. Mnogi su tek kasnije primetili grešku, a većina gledalaca priznaje da ih je zamena imena prvobitno zbunila, ali da su mislili da samo nisu pažljivo pratili film, piše Objektiv.

Radnja filma

Kada je Kraljevinu Jugoslaviju, kao i veliki deo Evrope okupirala Nemačka, i Glavonja i Kalauz postaju nemački zatvorenici. Nemci su se 1941. uselili u najlepše vile u Beogradu, među njima i nemački pukovnik sa lepom mladom ženom. Pošto nije znao da otvori kasu koju je zatekao u vili, pukovnik je naredio da mu dovedu Glavonju i Kalauza. Oni koriste situaciju i uspevaju da pobegnu. Preko svojih prijatelja nabavljaju nemačka dokumenta u kojima stoji da su Hitlerovi rodaci, veliki junaci Nemačkog rajha. Pozdravljaju se sa ženama i decom i odlaze u Berlin da "rade", smatrajući da se tamo može naći najbolji posao. Lažno predstavljanje pomoglo im je da postanu deo tamošnje elite, a to im omogućilo i dosta uspešnih operacija sve do ponovne robije, ali ne zadugo.

Pogledajte još scena iz filma:

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO" Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...  Kurir TV

(MONDO/Marina Cvetković)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!