• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dikaprio tražio delo srpskog umetnika!

Izvor mondo.rs

Delo našeg umetnika se nalazi na prestižnoj aukciji glumčeve fondacije

Umetnik Dragan Zdravkovic, deo ekipe koji je našu zemlju predstavljala na Bijenalu u Veneciji, poklonio je fondaciji slavnog glumca Leonarda Dikaprija sliku za gala aukciju u organizaciji ove fondacije, otvorenu 26. jula u Sen Tropeu, prenose "Novosti".

"Licni savetnik Leonarda Dikaprija Liza Šif videla je moje radove na našoj aktuelnoj izložbi 'Enklavia - Sliakrstvo, posledica ovakvog života' na Venecijanskom bijenalu. Usledio je poziv i komunikacija u vezi sa pitanjem mog ucešca na gala aukciji u organizaciji glumceve fondacije. Na mogu odluku da rad poklonim narociti uticaj imao je tekst o svrsi fondacije i njihovoj borbi za održivost ekosistema i klime, kao i stav i inicijativa Di Kaprija da mu 'treba pomoc istaknutih umetnika'. Šta biste uradili posle toga, osim da pristanete da ucestvujete u aukciji u kojoj su se našla imena kao što su Pikaso, Džef Kuns, Kiki Smit, Mauricio Katelan, Cak Kloiz, Demijen Herst, Sesili Braun, Ed Raš...", istakao je Zdravkovic za ovaj list.

Sad ozbiljno - ŠTA NIJE U REDU S TOBOM?

Aukcija je zapocela gala vecerom 26. jula da bi vec narednog dana na objedinjenom sajtu bila postavljena kompletna aukcijska ponuda sa inicijalnim cenama. U njoj se našla i Zdravkoviceva slika "NWO Lines", ulje na platnu iz 2003. godine, s pocetnom cenom od 18.800 dolara.

"Onlajn nadmetanje pocinje 10. avgusta i završava se 23. avgusta, tako da se može pratiti i navijati", najavio je naš umetnik.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE