• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ersan Mondtag u Beogradu!

Izvor mondo.rs

Vodeća zvezda nemačke pozorišne scene na Bitefu sa čak dva naslova!

Ovogodišnji 51. Bitef održace se od 22. do 30. septembra u Beogradu. U okviru glavnog programa, na repertoaru ce biti sedam ostvarenja nekih od najznacajnijih pozorišnih stvaralaca današnjice.

Posebnu pažnju treba obratiti i na ucešce Ersana Mondtaga, verovatno vodece zvezde u usponu nemackog pozorišta, koji ce se beogradskoj publici predstaviti sa cak dva ostvarenja. Dodatnu draž Mondtagovom dolasku u Beograd predstavlja i cinjenica da je ovo njegovo prvo gostovanje na velikom medunarodnom festivalu, cime Bitef dodatno dobija na znacaju, afirmišuci ovog berlinskog reditelja turskog porekla u svetskim okvirima.

Predstava "Istrebljenje" po tesktu mlade spisateljice Olge Bah i u produkciji Koncertteatra Bern iz Švajcarske, zatvorice ovogodišnji Bitef 30. septembra izvodenjem na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Radikalno menjajuci kontekst drame u kojoj troje savremenih mladih ljudi iskušavaju i zloupotrebljavaju sve slobode savremenog zapadnog društva, Mondtag stvara neku vrstu halucinantnog pastoralnog sveta, kreirajuci osobenu treš poetiku kojom žestoko kritikuje savremeni svet u kome je sigurnost obezbedena, a zapravo je sve tu lažno, hipokritsko, duboko trulo i na ivici ambisa.
Ipak, pre svecanog zatvaranja, publika ce imati priliku da pogleda i Mondtagovu predstavu "Sneg" Talija teatra Hamburg iz Nemacke, koja je na programu 28. septembra.
Sneg Bitef trjeler
Izvor: YouTube
U duhu ovogodišnjeg Bitefa, i ova predstava je nastala na osnovu nedramske grade. U pitanju je cuveni roman nobelovca Orhana Pamuka. Njegov istovremeno glavni junak i narator, kojeg još zovu Ka (jasna aluzija na junaka Procesa), krece na "epsko" putovanje u zavicaj, vraca se iz Nemacke u Tursku, gde ce postati ucesnik i svedok oniricnog kolopleta dramaticnih, kafkijanskih dogadaja u kojima se, na više ravni, prelama sukob izmedu islamisticke i sekularne Turske. Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Takode festivalu je tradicionalno pružila podršku Ambasada SR Nemacke u Beogradu i Goethe-Institut Beograd, kao i Ambasada Švajcarske u Beogradu. Prijatelj festivala je Telekom Srbija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE