• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rebel Development na EXIT dance šou

Performans plesne grupe iz Njujorka Rebel Development pod nazivom "Exit Dance Show - Igra ne poznaje granice" biće održan 9. jula na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Performans plesne grupe iz Njujorka Rebel Development pod nazivom "Exit Dance Show - Igra ne poznaje granice" biće održan 9. jula na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Performans će biti priređen u okviru projekta Igmanske inicijative i festivala EXIT i usmeren jena animiranje mladih u regionu Jugoistočne Evrope da se bore za prevazilaženje viznih i drugih barijera, ali i psiholoških barijera koje su ostale nakon zločina i razaranja tokom ratova na Balkanu.

Projekat "Igra ne poznaje granice" deo je projekta "Kulturni most Njujork - Srbija" koji ima za cilj da mladoj publici u Srbiji i regionu približi deo američke kulture, kao što su džez, moderni ples, brejk dens, hip-hop, step, latinski i azijski plesovi, ali i klasični balet.

U nastupu plesne grupe biće zastupljene sve vrste plesova, od klasičnog baleta do hip-hop i brejk densa, a grupa je sastavljena na multietničkoj osnovi sa nekoliko gostujućih igrača iz Osijeka.

Autor i glavni koreograf projekta je Aleksandra Popov, koja je završila Akademiju muzičkih i dramskih umetnosti na Brodveju.

Tokom performansa volonteri Igmanske inicijative će u centru Novog Sada građanima deliti letke u kojima se pozivaju da se priključe kampanji za slobodu kretanja i liberalizaciju viznih režima prema regionu i unutar regiona Jugoistočne Evrope.

Nastup plesne grupe u Novom Sadu je uvod u turneju koja je za 2008. godinu, sa sličnim programom, planirana za sve veće gradove u regionu Jugoistočne Evrope, posebno one koji su se u prošloj deceniji nalazili u ratnoj zoni.

Planirano je da, nakon Novog Sada, plesna grupa turneju nastavi krajem jula simultanim nastupom u južnom i severnom delu Kosovske Mitrovice čime bi se označio i start turneje u 2008. godini.

Pored Kosovske Mitrovice, u planu je da se performans održi i uPrištini, Skoplju, Kotoru, Trebinju, Prištini, Vukovaru, Herceg Novom, Srebrenici, Dubrovniku, Nišu i Kumanovu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE