• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Salon stripa!

Izvor MONDO/Tanjug

Ove godine obeležava se 15 godina manifestacije u Studentskom kulturnom centru.

 Salon stripa SKC 2017 program Izvor: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac

Medunarodni salon stripa bice održan od 28. septembra do 1. oktobra u beogradskom Studentskom kulturnom centru, najavili su organizatori.

Ovogodišnji jubilej - 15 godina Salona stripa svecano ce biti obeležen Velikom izložbom pobednika - Grand Prix 2003-2017, koja ce predstaviti pobednicke radove svih raspisanih medunarodnih konkursa Salona u poslednjih 15 godina.

Ekskluzivitet ovogodišnjeg festivalskog programa predstavlja gostovanje italijanskog majstora graficke novele Ðipija cije je pravo ime Ðan-Alfonso Pacinoti.

U programu salona našla se i velika retrospektivna izložba povodom 40 godina delovanja srpskog autora, nedavno povratnika iz Holandije, Dejana Nenadova.

Pravu dragocenost za sve ljubitelje stripa predstavlja gostovanje francuskog scenariste Dobsa.  Mnogi domaci autori zainteresovani su za saradnju sa njim.

Sa strip ostvarenjima i likovnom poetikom Ðipija koji predstavlja jednog od najznacajnijih italijanskih strip crtaca naša citalacka publika se može susresti u grafickim romanima novosadske izdavacke kuce Komiko uz ciju saradnju na ovogodišnjem Salonu gostuje i francuski menadžer, urednik i publicista Nikolas Grivel.

Predavanje Nikolasa Grivela o francuskoj strip industriji danas i pregled portfolija mladih koncept-art umetnika, animatora i dizajnera karaktera kao i premijerno prikazivanje animiranog filma Špele Cadež Nocna ptica su samo neki od važnih momenata programa salona.

Slovenacka autorka lutka-filmova Špela Cadež je ovogodišnja dobitnica Grand Prix-a u kategoriji za kratki animirani film na Animafestu u Zagrebu.

U Beogradu je organizovan i program promocije njenog stvaralaštva i projekcija filmova u izboru italijanske kriticarke Andrijane Ružic.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE