• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od ideje do realizacije (VIDEO)

Iako se na prvi pogled izložba "Ideja-(ne)-Realizacija 2", bavi nemogućnostima "nemogućih" umetnika, ona zadire u najrazličitija pitanja i probleme, ne samo stvaralaštva, već i društva.

Iako se na prvi pogled izložba "Ideja-(ne)-Realizacija 2", bavi nemogućnostima "nemogućih" umetnika, ona zadire u najrazličitija pitanja i probleme, ne samo stvaralaštva, već i društva.

Prva "Ideja-ne-realizacija" održana je 2003. godine u Gradskoj galeriji u Požegi. Sama izložba inicirana je potrebom da se podstakne dijalog i mapiraju maštovite ideje kroz utopističke, produkcijski zahtevne, ali i tehnički neizvodljive projekte.

Na izložbi su predstavljene 23 ideje/projekta u obliku teksta, skica, kompjuterskih i video animacija, maketa i sl . Autori su Gradimir Aleksić, Mrđan Bajić, Bogomir Doringer, Nikola Džafo, Olga Jevrić, Saša Marković Mikrob, Vladimir Perić i Radionica Vacuum Pack.

Prvo predstavljanje imala je u galeriji "Vladislav Maržik" u Kraljevu, a u ponedeljak je postavljena u galeriji nezavisne umetničke asocijacije Remont.

Ova izložba se prvenstveno bavi ispitivanjem odnosa društva prema umetničkoj produkciji, a predstavlja projekte koji postavljaju pitanja i provociraju diskusiju o različitim razlozima nemogućnosti realizacije.

Za razliku od prethodnog "I(n)R", ovoga puta je težište na idejama koje su realno mogle ili mogu da budu izvedene, ali su ostale zarobljene u međuprostoru realizacije. Za Sašu Markovića-Mikroba podjednako su bitni i realizovani i nerealizovani planivi, zato je izložio svoj vizuelni dnevnik.



Neke od njih zahtevaju širu podršku zajednice ili učešće većeg broja učesnika, druge su nastale prerano u odnosu na društvene okolnosti. Ima i onih koje postavljaju pitanja o kojima danas niko ne želi otvoreno da govori. Pogledajte ideju Radionice Vacuum Pack.



Kustosi izložbe su Slađana Varagić, Ljubiša Simović, Darka Radosavljević Vasiljević.

(Vela Veljković/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE