• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilarna Noć muzeja!

Izvor mondo.rs

Krajem maja, 15. izdanje jedne od najposećenijih kulturnih manifestacija!

 Noć muzeja 2018  Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Umetnicko-produkcijska grupa Noc muzeja najavljuje da ce ovogodišnja manifestacija u Srbiji, biti održana u subotu 19. maja. Jedna od najposecenijih manifestacija u oblasti kulture, održava se petnaesti put. Programska tema ovogodišnje Noci muzeja nosi naziv Pobede i pobednici.

Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to nece biti (jedina) pobeda koju ce slaviti 15. Noc muzeja.

Ovogodišnja manifestacija ima za cilj da obeleži neke licne, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe - pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što cini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. 15. Noc muzeja bice inspirisana bogatim nasledem, koje ne cini samo poštovanje tradicije, vec i inovacije.

Programski savet Noci muzeja cine: arhitekta i akademik Branislav Mitrovic, reditelj Nebojša Bradic i vajar prof. Mrdan Bajic.

"Naredna Noc muzeja omogucice da se kroz promišljanje sopstvenih, malih - velikih pobeda koje život cine, istaknu i druge progresivne ideje, oboji sivilo svakodnevnice, pruži šansa živopisnim ljudima i dogadajima koji su obeležili istoriju i još jednom pokaže da kultura može da pobedi", izjavila je Ana Petrovic, direktorka i osnivac ove manifestacije.

I ovog puta tradicionalno cemo otkrivati nove prostore i pricati neispricane price, a za jednu noc ce se citavi gradovi pretvoriti u muzej. Noc muzeja je ujedno deo Evropske Noci muzeja cijoj se inicijativi prikljucila 2006. godine.

Noc muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, medu kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva Noc muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za cetrnaest godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije. U Evropskoj Noci muzeja prošle godine, ucestvovalo je više od 3.000 muzeja u 30 država.

Do tada, zavirite u virtuelni muzej Mihajla Pupina u MONDO TV prilogu!

MONDO TV Pupin
Izvor: YouTube/MONDOPortal

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE