• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arte galerija: Skulpture koje prave crteže

U prostoru Arte galerije 3. septembra otvara se izložba Saše Pančića.

U prostoru Arte galerije 3. septembra otvara se izložba Saše Pančića. Izložba nema naziv, a izložena dela spadaju u red reprezentativnih dela određenih serija i celina, sklopljenih da daju prikaz opšte poetike kojom se umetnik bavi.

Pančić je magistarske studije završio na FLU u Beogradu odsek za crtež u klasi profesora Dragana Lubarde, a član je ULUS-a od 1992. Godine, kao i Academie Europeenne des ARTS a.s.b.l.

Na centralnom zidu galerije biće predstavljeno ulje na platnu pod nazivom "Ples". Pored slike, biće izloženi dvoslojni crteži iz serije "Granice", kao i skulptura "Ogledalo".

Pored ova tri dela umetnik će se predstaviti i kratkim filmom pod nazivom "Crna svetlost" iz 2006.

Crteži Saše Pančića su skice za skulpture, koje su opet modeli nekim budućim skulpturama, koje bi se postavile u javnom prostoru ili u prirodnom pejsažu. Postavljanje skulptura znatno većih proporcija u otvorenom prostoru omogućilo bi posmatraču da se slobodno kreće oko i kroz njih. Posebno interesantno da svaka ta skulptura uz pomoć sunca, od senki koje se prave, stvara crteže.

Na taj način, u zavisnosti od godišnjeg doba ili doba dana, na tlu bi se uvek pojavljivali različiti crteži u vidu senki. Skulptura bi se tako vratila crtežu i početnoj ideji, a neko ko posmatra skulpture bi postao učesnik, odnosno deo prostora koji se kretanjem svetla neprekidno menja.

Pored izloženih radova, na spratu galerije će biti postavljeni crteži i grafike na prodaju. Uz to, posetioci na monitorima i uz pomoć projektora biće u prilici da pogledaju slajdove i video prezentaciju ranijih radova ovog umetnika.

Izložba će biti otvorena do 30. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE