• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gis i "Dance (Practicable)" u Beogradu

Jedan od najznačajnijih predstavnika berlinske plesne scene, Frederik Gis, gostuje u Beogradu sa svojom predstavom "Dance (Practicable)"

Jedan od najznačajnijih predstavnika berlinske plesne scene, Frederik Gis, gostuje u Beogradu sa svojom predstavom "Dance (Practicable)" .

Ova solo predstava deo je zajedničkog projekta "Practicable", na kojem su sa Gisom radile vodeće evropske koreografkinje Alis Šoša, Isabel Šad, Odil Seik, kao i Frederik de Karlo.

Gis će od 27. avgusta do 6. septembra održati i radionicu za plesače, koja istražuje anatomske pristupe i psihologiju pokreta. Cilj radionice je prenošenje metoda kojim će se razviti koreografija za grupnu verziju "Dance (Practicable)", a koja će takođe biti predstavljena 6. septembra.

Gis (35) živi i radi u Berlinu, a njegov rad fokusiran je na političke implikacije koreografskog rukopisa, kao i reprezentaciju tela koje iz njega proističu. U svojim predstavama, on ispituje ples kao medij, ali se bavi i temama autorstva, rodnih reprezentacija, socijalnog okruženja i emocija, kroz destabilizaciju poznatih kodova i konvencija.

Ovo je prva u nizu radionica u okviru programa "Puzzle" Stanice Servisa za savremeni ples tokom 2008/2009. godine (link: www.dancestation.org ). U oktobru nas očekuje projekat nemačkog koreografa Martina Zonderkampa, a u novembru "Laboratorija za novi ples" najznačajnijeg predstavnika nove rumunske scene Manuela Pelmuša. Stanica će organizovati i serije teorijskih predavanja, kao i dalji razvoj i promociju najvećeg regionalnog plesnog programa "Nomad Dance Academy".

Gisova predstava biće održana 6. septembra na sceni "Studio" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u 20.30 h.

Predstavu organizuje Stanica, uz podršku JDP i Gete instituta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE