• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

13. Bijenale umetnosti - "Čist izraz"

Kulturni centar i Galerija savremene umetnosti Pančeva organizatori su 13. Bijenala umetnosti koje će biti održano od 13. septembra do 20. oktobra.

Kulturni centar i Galerija savremene umetnosti Pančeva organizatori su 13. Bijenala umetnosti koje će biti održano od 13. septembra do 20. oktobra.

Ovogodišnja tema bijenala je "Čist izraz", i po rečima organizatora odnosi se na "čistotu umetničkog izraza i jezika".

Bijenale umetnosti biće realizovano kroz tri glavna segmenta (vizuelni, pozorišni i filmski), praćeni stručnim analizama savremene teorije umetnosti.

Vizuelni segment 13. Bijenala umetnosti nosi naziv "Pančevo Republika"!

Nezavisna Pančevo Republika! biće "proglašena" 13. septembra u 17 časova ispred Galerije savremene umetnosti, svečanim govorom Fantomata, isticanjem obeležja republike i javnim izvođenjem himne.

U okviru ovog segmenta, na više od trinaest lokacija u gradu, publici će biti dostupni radovi pedeset domaćih i inostranih umetnika.

Pozorišni segment Bijenala predstavlja Sonju Vukićević, jednu od naših najboljih baletskih umetnica. Njen životni rad biće prezentovan kroz teorijski presek dosadašnjih ostvarenja, kao i predstavom "Cirkus istorija", Jugoslovenskog dramskog pozorišta, baziranoj na izvodima iz Šekspirovih tragedija kao i na studiji Jana Kota.

U predstavi igraju: Dragan Mićanović, Anita Mančić, Branislav Lečić, Goran Jeftić i drugi, a režiju, dizajn scene, kostime i izbor muzike potpisuje Sonja Vukićević. Izvođenje predstave zakazano je za 15. septembar u 20 časova u krugu fabrike HIP Petrohemija.
U Foajeu Kulturnog centra Pančeva biće izložene fotografije Vukice Mikače, koje dokumentuju umetnički rad Sonje Vukićević.

Filmski segment Bijenala biće predstavljen kroz projekcije kratkih filmova koje će stvarati četvoro mladih reditelja iz Evrope, koji dolaze u Pančevo na poziv selektora reditelja Stefana Arsenijevića.

Reditelji će pokušati da kroz filmski jezik predstave svoje viđenje čistog umetničkog izraza, i na svoj način sagledaju Pančevo i reaguju na ekološku katastrofu.

30. septembra publika će moći da se upozna sa učesnicima filmskog programa na projekciji njihovih kratkih filmova, a premijera novonastalih radova, kao i razgovor sa autorima, zakazani su za 7. oktobar.

Zvanično otvaranje Bijenala je 13. septembra u 20 časova, u krugu industrijskog kompleksa HIP Petrohemija, nesvakidašnjim događajem: koncertom Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom gospodina Stivena Ganzenhauzera i sa solistom na bandoneonu, Marčelom Nisinmanom.

Svi programi na Bijenalu su besplatni, a iz mera predostrožnosti ulazak u kompleks HIP Petrohemije dozvoljen je samo osobama starijim od 18 godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE