• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani evropske baštine od 12. do 21. septembra

Manifestacija "Dani evropske baštine", čija će ovogodišnja tema biti "Kulturno nasleđe - izraz kulturne raznolikosti", biće održana od 12. do 21. septembra u Beogradu.

Manifestacija "Dani evropske baštine", čija će ovogodišnja tema biti "Kulturno nasleđe - izraz kulturne raznolikosti", biće održana od 12. do 21. septembra u Beogradu.

"Ovogodišnja tema manifestacije će učvrstiti uverenje da brojnost različitih kulturnih uticaja znatno doprinosi bogatstvu kulturnog identiteta jednog naroda i punoći duhovnog prostora u kome živimo", rekla je povodom otvaranja manifestacije gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner.

Manifestacija će svečano biti otvorena 12. septembra u 20 časova u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, gde će Ognjen Popović i Gudački kvartet "Balkanska kamerna akademija" izvoditi dela Volfganga Amadeusa Mocarta.

Prvog dana manifestacije biće održano i predavanje višeg naučnog saradnika Instituta društvenih nauka u Beogradu Aleksandra Boškovića na temu "Evropski kulturni identitet: razvoj i periferija", koje će biti održano u Domu omladine.

Tokom "Dana evropske baštine" u Domu omladine će biti održano i predavanje o modernizmu u beogradskoj arhitekturi, a beogradski umetnici Mileta Prodanović i Nebojša Mikilić govoriće o intimnoj geografiji i nasleđu Beograda i njegovim predgrađima.

Posetioci će u okviru Dana evropske baštine, moći da obiđu i Dom Narodne skupštine, Stari i Novi dvor, zgradu Vlade Srbije, dvorski kompleks na Dedinju, Kolarčevu i Vukovu zadužbinu, Kuću Veljkovića, Narodnu banku Srbije, Beogradsku tvrđavu, kao i brojne izložbe u beogradskim muzejima i galerijama.

Manifestacija "Dani evropske baštine" ustanovljena je 1991. godine na inicijativu Saveta Evrope.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE