• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako ih ne voleti?! (FOTO)

Izvor mondo.rs

Sjajne fotografije divnih životinja autora Predraga Radovanovića, koji ih je predstavio na izložbi "Čarobne, od Boke do Krčedina". POGLEDAJTE!

 Predrag Radovanović fotohrafije izložba fotografija koza Predraga Radovanovića Izvor: Predrag Radovanović/Mondo/P. V.

"Volim da slikam koze i jarčeve. Interesantni su mi", rekao nam je Predrag Radovanović u beogradskoj galeriji "Kornjača", predstavljajući izbor fotografija jarića, koza i jarčeva koje je napravio u Srbiji i u Crnoj Gori.

Predrag, po obrazovanju mašinski inženjer, ali i veliki ljubitelj prirode, životinja, ribolova i fotografije, počeo je da fotografiše ove životinje pre nekoliko godina.

"Supruga i ja smo putovali Crnom Gorom i iznad Boke kotorske smo zastali da se odmorimo. Video sam jariće, koze, jarčeve da se 'muvaju' i počeo sam da ih 'hvatam objektivom' dva, tri sata. Ove fotografije su mi najdraže", rekao je Radovanović za MONDO tokom izložbe.  

Tokom celog života fotoaparat je u Predragovim rukama. Gotovo da mu je "srastao" sa rukom, osim ako ga ne zameni štap za pecanje. Tako je kao mladić fotografisao Skadarsko jezero, divlje cveće na Treskavici, bolivijske flamingose na 5.000 metara nadmorske visine, da bi i kroz fotorafiju pratio rast svoje dece, još dok su bila u supruginom trbuhu. Gledanje tih fotografija su sada obavezni delovi porodičnih okupljanja.

Kaže da za dobru fotografiju treba uložiti mnogo vremena.

DRUGA IZLOŽBA PREDRAGA RADOVANOVIĆA

Pre tri godine izlagao je fotografije na temu vode i mora.

"Ponekad napravim 200 fotografija da bi ispala jedna ili dve dobre, onako kako želim. A ove životinje su nemirne, taman ih ukadriraš, a one se pomere, pa ovi jarići...", kaže Predrag uz osmeh, prisetivši se trenutka kada je ovekovečio ove predivne "manekene".

Izložbu možete da pogledate u galeriji "Kornjača" u Carigradskoj ulici broj 10 (ispod čuvene kafane "Bled") svakog radnog dana od 18 do 20 čas. A ako vam se neka fotografija dopadne, možete i da je kupite.

Galeriju "Kornjača" drži Udruženje slikarki/a I ljubiteljki/a slikarstva koje promoviše građansku inicijativu i nezavisnost u unapređivanju i uživanju u umetnosti.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi Pancevo

Predivne slike i prelepe zivotinje!

VN

Ovo je preslatko!!!

SERIJE