• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno 13. Bijenale umetnosti u Pančevu

Proglašenjem "Kulturne Republike" u Pančevu je u subotu uveče otvoreno 13. Bijenale umetnosti pod nazivom "Čist izraz", u okviru kojeg će biti predstavljeni radovi 50 domaćih i stranih stvaralaca.

Proglašenjem "Kulturne Republike" u Pančevu je u subotu uveče otvoreno 13. Bijenale umetnosti pod nazivom "Čist izraz", u okviru kojeg će biti predstavljeni radovi 50 domaćih i stranih stvaralaca.

Usled kiše je odložen koncert Beogradske filharmonije, koji je trebalo da bude održan u fabričkom krugu pančevačke "Petrohemije", na mestu gde je pre devet godina pala NATO bomba.

Ova kulturna manifestacija će u Pančevu trajati do 20. septembra, na 13 gradskih prostora i, kao nikada do sada, u tri programska dela, vizuelnom, filmskom i pozorišnom.

"Pančevo Republika" naziv je vizuelnog programa koji je danas u 17 sati proglašen svečanim govorom fantomata uz vizuelne efekte na platnu i skulpturama u savremenoj galeriji.

Odmah posle proglašenja "Kulturne Republike" održani su performansi na Tamiškom keju, platou Kulturnog centra, u Galeriji "Dvorište", Narodnom muzeju, skupštinskoj sali i u nekoliko lokala u centru grada.

Filmski program bijenala u narednih sedam dana činiće projekcije kratkih filmova, čiji će autori biti četvoro mladih talentovanih reditelja iz Evrope, koji će u Pančevu tokom svog boravka praviti na licu mesta kratke filmove.

Na taj način će predstaviti ekološke prilike u gradu iz svog ugla a predviđen je i razgovor publike sa autorima, posle projekcije njihovih ostvarenja.

U pozorišnom delu bijenala biće održana predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Cirkus istorije", u režiji naše poznate baletske umetnice Sonje Vukićević, koja potpisuje dizajn scene, kostime i muziku.

U ovom komadu, koji je inspirisan Šekspirovim tragedijama, igraju Dragan Mićanović, Branislav Lečić, Goran Jevtić, Anita Mančić, Kristina Popović i drugi.

Predstava je zakazana za ponedeljak u 20 časova u pančevačkoj "Petrohemiji" gde je u aprilu 1999. godine, u okviru NATO bombardovanja SRJ, pala bomba i razorila pogon kancerogenog vinil-hlorid monomera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE