• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival Krokodil - IZMENA!

Izvor mondo.rs

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova prvo veče festivala KROKODIL (petak 15. jun) pomera se u glavnu dvoranu nove Kombank dvorane (bivši Dom sindikata), Dečanska 14.

 Krokodil festival 15. jun stari Dom sindikata Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Osim prve veceri pomera se i svecani koktel sa otvaranjem izložbe zakazan za 19:15h. Drugo vece festivala KROKODIL održace se tradicionalno na platou ispred muzeja Jugoslavije u subotu 16. juna od 20 sati.

Povezane vesti

Otvaranje festivala obeležice izložba i projekcija dokumentarnog filma "Okrutni optimizam-naših prvih deset godina".

Festival ce imati intezivan program, koji se jednim delom dešava na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije. U pitanju su festivalske veceri, koje ce se održati 15. i 16. juna, u toku kojih ce se predstaviti znacajna imena iz razlicitih oblasti.

Iz Los Andelesa dolazi Mira Furlan, a tu su i Vedrana Rudan, Marko Vidojkovic, Abdulah Sidran, Marko Tomaš, Rumena Bužarovska, Dejan Atanackovic, ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade.

Mira Furlan o "umetnici" Kim Kardašijan!

Na festivalu ce, takode, ucestvovati i Boris Dežulovic, Njuzbar iz Zagreba, a druge veceri Njuznet i Zoran Kesic.

Koncerte ce održati Kralj Cacka i Bojana Vunturiševic.

Debatni program festivala KROKODIL održava se u Centru za kulturnu dekontaminiaciju, i to 16. juna od podneva i podeljen je u tri celine. Prva nosi naziv "Ko j*** knjigu?", a druga debatna celina je motivisana knjigom Ranka Bugarskog "Govorite li zajednicki?" koja je plod deklaracije o zajednickom jeziku, dok je treca celina ujedno i omaž nedavno preminulom Predragu Lucicu, i nosi naziv "Filter Jugoslavija".

Nakon projekta "Jezici i nacionalizmi", koji se bavio kompleksnim pitanjem realnosti postojanja cetiri politicka jezika u regionu, kao i nakon njegovog velikog finala – Deklaracije o zajednickom jeziku, na kojoj je radilo 30 lingvista i drugih eksperta i koju je svojim potpisima podržalo oko deset hiljada ljudi iz citavog sveta – Udruženje KROKODIL je zapocelo novi projekat pod nazivom "Ko je prvi poceo? – Istoricari protiv revizionizma", koji je na konferenciji predstavila istoricarka Dubravka Stojanovic.

Ona je rekla da ce ovaj projekat trajati naredne tri godine, te da su se jugoslovenski ratovi preselili u oblast istorije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE