• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Martalerova predstava "Manjak prostora"

Novi scensko-muzički projekat poznatog švajcarskog autora Krištofa Martalera "Manjak prostora" biće izveden 17. septembra u glavnom programu 42. Bitefa, na brodu "Kolos", ispod Brankovog mosta.

Novi scensko-muzički projekat poznatog švajcarskog autora Krištofa Martalera "Manjak prostora" biće izveden 17. septembra u glavnom programu 42. Bitefa, na brodu "Kolos", ispod Brankovog mosta.

Publika Bitefa dobro se seća njegove sjajne, satirične predstave "Evropejci, crkli dabogda!" od pre desetak godina.

I u novom komadu, u koprodukciji "Rote Fabrik" iz Ciriha i "Gmbh" iz Bazela, Martaler zadržava kritički pogled na savremeno društvo.

Radnju je smestio u sanatorijum do kojeg se stiže uspinjačom, a priča se dešava između dve posete primarijusa pacijentima. To su ljudi navodno ekskluzivnog ukusa koji smatraju da se nalaze u luksuznoj klinici za rehabilitaciju i zadovoljni su što je, kako oni misle, drugima gore.

U njihovoj borbi za status važi pravilo "napravi mesta za sebe u ograničenom okruženju i probudi neograničenu zavist u drugima", navodi se u programu predstave.

"Manjak prostora" izvodi glumački ansambl sa devet članova, dok muzički deo obuhvata širok raspon - od Malera i Baha do trivijalnih žanrova.

Pored glavnog programa, BITEF nudi i specijalni program "Istina u pozorištu", u okviru kojeg će biti prikazane dve predstave.

Tu je i prateći program "Showcase", u selekciji Ane Tasić, koji okuplja pet domaćih predstava.

"BITEF na filmu" predstavlja omaž mnogobrojnoj umetničkoj porodici Čarlija Čaplina, kroz sedam filmova.

Program "Polifonija" predstaviće osam inovativnih i angažovanih ostvarenja mladih autora.

Na BITEF-u će biti upriličena i radionica mreže "Enparts", u koprodukciji sa Venecijanskim bijenalom i berlinskim "Festšpilom".

Biće dodeljene nagrade "Mira Trailović" (najbolja predstava), i Specijalna nagrada za doprinos pozorišnoj umetnosti. Publika dodeljuje i sopstvenu nagradu, na osnovu anketa sprovedenih posle predstava.

Kompletan program predstava pogledajte OVDE.

Karte za programe BITEF-a mogu se nabaviti u Pozorištu na Terazijama, na blagajni Centra "Sava" (otvaranje), u Klubu ljubitelja pozorišta, kao i u ustanovama u kojima se programi održavaju, sat vremena pre početka. Karte za filmski program kupuju se u Kinoteci.

BITEF 08 traje do 29. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE