• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raskol u Beogradskom dramskom pozorištu

Izvor mondo.rs

Deo glumačkog ansambla Beogradskog dramskog pozorišta pobunio se protiv upravnika Slobodana Ćustića. On tvrdi da teatar niže uspehe, glumci odgovaraju da je prethodne sezone otkazano više od 40 predstava.

Novi problemi u pozorištima u Beogradu.

Ovog puta "varniči" u Beogradskom dramskom pozorištu, u kojem su, piše "Politika", na "ratnoj nozi" upravnik Slobodan Ćustić i deo glumačkog ansambla.

Sve se dešava pred izbor novog upravnika teatra na Crvenom krstu, za koji se prijavilo sedam kandidata, među kojima i dosadašnji Slobodan Ćustić. A upravo je on "u klinču" sa delom glumaca, koji su nezadovoljni njegovim radom.

U ovom pozorištu često se otkazuju predstave, glumci navode da je samo tokom protekle sezone to učinjeno više od 40 puta, što se nije dešavalo u vreme prethodnog upravnika. Ćustić u svoju odbranu navodi nagrade koje je BDŠ osvojio na Sterijinom pozorju, potom 80% popunjenosti sale...

Međutim, u saopštenju koje je potpisalo 22 glumaca i dramaturg Maša Stokić, navodi se da je tokom Ćustićevog mandata bilo između 40.000 i 45.000 gledalaca na godišnjem nivou, što je "za trećinu manje u odnosu na period pre njegovog dolaska na emsto upravnika".

Uz to, navode glumci, budžetska inspekcija je utvrdila da je samo u 2016. godini podeljeno 12.587 besplatnih karata, a to je jednako broju od 36 punih sala velike scene "Rade Marković", čime je prihod pozorišta umanjen za više od 8 miliona dinara.

Glumci ističu da je na početku mandata Ćustić imao podršku ansambla, ali da je vremenom nju izgubio zbog "nedostatka komunikacije i loših poslovnih i repertoarskih poteza".

Ćistić za "Politiku" negira te optužbe i tvrdi da "od dolaska na mesto upravnika postoji nekakav lični animozitet prema njemu" i da ne zna zašto je to tako.

"Ne mogu svima da budem po meri, niko nije svima po volji. Ja sam uvek za razgovor, a oni mi se nikada nisu obratili, pogotovo sada. Da su došli kod mene da kažu, rešili bismo. Otkad sam postavljen, samo neka gvozdena zavesa, to je lični animozitet, ne znam odakle. Mislim da je u pitanju medijska nezastupljenost glumaca. Mi nemamo takva imena kao Jugoslovensko dramsko pozorište, naše predstave zato moraju da budu kvalitetne", kaže Ćustić.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anki

Ovi iz Sns-a bi i kamen uspeli pokvariti....

Prljavi Inspektor Blaža

Sns upravnik!

SERIJE