• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dame, dođite u muzeje! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Povodom Dana žena, u Narodnom muzeju druženje sa sugrađankama, besplatan ulaz u još dva muzeja!

 Narodni muzej 8. mart Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Povodom medunarodnog Dana žena, 8. marta od 13 do 15 casova, Narodni muzej u Beogradu organizuje druženje uz razgovor u Atrijumu Narodnog muzeja pod nazivom Narodni muzej sugradankama. Tog dana, ulaz za dame u Narodni muzej i Muzej Vuka i Dositeja bice besplatan.

Povezane vesti

"Sa namerom da i ove godine poklonimo nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena nastavljamo aktivnost koju je Narodni muzej zapoco pre sedam godina. U centralnoj zgradi Narodnog muzeja bicemo domacini sugradankama tokom dva prijatna sata. Uz razgovor, kafu i druženje sa clanicama kolektiva Narodnoh muzeja angažovanih na razlicitim muzejskim poslovima, pored mogucnosti za nepsrednije upoznavanje i razgovor, bice organizovano i dodatno strucno vodenje u 14 casova za zainteresovane sugradanke i gošce Beograda. Bice nam zadovoljstvo da cujemo od posetiteljki neke njima znacajne price koje se odnose na društveni položaj i prava žene. Podsecajuci se zanimljivih prošlosti u autenticnom izložbenom prostoru sa jedinstvenim eksponatima, moci cemo da ih uporedimo sa savremenim temama. Domacini sugradankama ce biti zaposleni Narodnog muzeja," saopštio je Muzej.

Besplatan je ulaz za dame u Istorijskom muzeju Srbije na Trgu Nikole Pašica, gde je u toku izložba "Kraj Velikog rata 1917-1918".

Beogradanke ce na Dan žena moci besplatno da udu i u Etnografski muzej, na stalnu izložbu "Narodna kultura Srba u 19. i prvoj polovini 20. veka", kao i izložbe "Neuništivi muzej 1918-2018", autorke Vesne Bižic-Omcikus i izložbu "Kalaši – poslednji pagani Hindukuša", autora Konstantina Novakovica.

Mi smo nedavno bili u Narodnom muzeju i "obišli" smo jednu od najpoznatijih srpskih slikarki - ovo je prica o Nadeždi Petrovic!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE