• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert u znak sećanja na Đinđića na Kolarcu

Izvor Tanjug

Koncert Beogradske filharmonije i solistkinje Maje Bogdanović biće održan 15. marta i posvećen uspomeni na Zorana Đinđića.

 Beogradska filharmonija koncert sećanja na Đinđića Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Proslavljena violončelistkinja Maja Bogdanović i Beogradska filharmonija, zajedno sa dirigentom Hauardom Grifitsom, pripremaju balkansku premijeru kompozicije "Azul" O. Golihova za 15. mart, na sceni Kolarca, najavili su iz Filharmonije.

Okarakterisan kao jedan od najboljih koncerata za violončelo u ovom veku, "Azul", argentinskog kompozitora Osvalda Golihova, predstavlja jedinstvenu mešavinu tanga, ciganske muzike i melodija sa Bliskog istoka.

Posebnim ga čini neobičan sastav instrumenata, pa će publika čuti hiperharmoniku i to u izvođenju njenog izumitelja Majkla Vord-Bergmana, zajedno sa neverovatno dugačkom listom egzotičnih udaraljki, među kojima su, recimo, i "kozji nokti".

"Uvek se najviše obradujem kad poziv dođe od Beogradske filharmonije i kad njihov tim predloži nešto izazovno. U ovom slučaju, pored toga što je Azul izuzetno virtuozno napisan, kompozitor se definitivno ne plaši da pokaže velike emocije, prelepe melodije ali i improvizacioni deo", kazala je Bogdanović i dodala da se raduje što će posle ovog, kako kaže ozbiljnog, koncerta nastaviti druženje sa ljubiteljima dobre muzike na ozbiljan način.

"U celom svetu ljudi žele da približe klasiku mladima, ali naša Filharmonija uvek pravi atraktivne događaje za publiku od 0-150 godina. Osim što ću se naći za Đ pultom i puštati neke od svojih omiljenih klasičnih numera, pridružiće mi se i fenomenalni englesko-holandski violinista Daniel Roland s kojim smo pripremili par iznenađenja", kazala je Bogdanović.

Filharmonijski koncert na Kolarcu tradicionalno se posvećuje uspomeni na ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči početka, a provod uz klasičnu muziku se nastavlja i posle koncerta, jer će se solistkinja naći u ulozi di-džeja na novom filharmonijskom afterpartiju u Savamali od 23 časa.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garrosh

Koncert za nemačkog plaćenika dovedenog da započne ono u čemu smo trenutno danas...

Jojita La Desfibradora

Znate šta ja mislim? Da neko iz inostranstva plaća i inicira tolike pomene, koncerte, šetnje... za Đinđića. Moguće da je pripadao nekom mnogo velikom svetskom udruženju kada mora da mu se klanja i vlast i opozicija u Srbji. Toliki pravi heroji i velikani poginuli pa ih se jedva sećaju.

Zoki

@Jojita La Desfibradora Agent BNDa i član Jezuita, šta ti još nije jasno?

SERIJE