• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galerija Novembar - prvi rođendan

Izvor Promo

Prvi rođendan Galerija Novembar obeležila je izložbom "Ko se boji mraka još..." autorke Selene Vicković koja će biti otvorena do 26. maja.

Kroz simboliku igračaka, umetnica u svojim najnovijim delima predstavlja motive ljudskih sećanja i percepcije prošlosti.

Još od osamdesetih godina prošlog veka aktuelna na domaćoj, ali i francuskoj sceni, Selena Vicković tvrdi da se uprkos poželjnom boravku u inostranstvu, umetnička zrelost danas može steći i u Srbiji:

"Moguće je, štaviše, ovde steći takvu zrelost pošto su uslovi, da tako kažem, malo 'žešći'. Sa druge strane, mislim da je dobro bilo gde otići čak i da nisu takvi uslovi kakvi jesu, da se bude malo tamo, malo ovde. Ja bih najviše volela da mogu u životu dve godine da živim na jednom pa na drugom pa na trećem mestu, i mislim da je dobar svaki takav odlazak i pokušaj da čovek negde drugde živi i bori se".

Galerija Novembar je svojih prvih godinu dana iskorisitla kako bi predstavila umetnike koji su otišli iz Srbije i postigli značajne uspehe na svetskoj sceni. U Galeriji Novembar samostalne izložbe imali su, između ostalih, Selma Selman, Vuk Vidor, Ivan Grubanov, Ivana Bašić, Ana Milenković.

Umetnička direktorka galerije i kustos Maja Kolarić objašnjava da se trude da izaberu umetnike koji na pravi način komuniciraju o trenutnom stanju u društvu.

"Trudimo se da pokažemo ono što imamo najbolje, kroz godinu dana rada galerije su prošla imena koja su trenutno možda i najznačajnija imena naše umetničke scene… Primetili smo i da smo jako interesantni najmlađima, deci, koja slobodno ulaze u Galeriju, ponekad i sa roditeljima. Shvatili smo da je jako bitno da se bavimo i decom i razvijamo određene kulturne navike kod dece jer su ona naša buduća publika. Imamo kreativne radionice koje jednom mesečno organizujemo, i nazvali smo ih 'porodičnim danima', jer pozivamo i decu i roditelje da nam se pridruže„ ističe Maja Kolarić.

Izložba Selene Vicković "Ko se boji mraka još..." traje do 26. maja, posle koje je planirana samostalna izložba Tadije Janičića.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE