• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nakon prošlogodišnje drame kada je Vlada smenila direktora pozorišta, sledi konkurs na koji će se prijaviti i sadašnja privremena upravnica Ivana Vujić.

 Upravnik Narodnog pozorišta konkurs Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučeno je u petak na sednici Upravni odbor nacionalnog teatra.

Predsednica Jasna Dimitrijević rekla je "Tanjugu" i da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog za novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone, koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu, u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame nacionalnog teatra, deo glumačkog ansambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a ponovo će konkurisati, jer smatra da ima dobre rezultate za samo nekoliko meseci rada.

Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE