• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnji koncert u Narodnom pozorištu

Tradicionalni operski gala koncert u Narodnom pozorištu, na kojem će kao gost nastupiti tenor Šmuel Barzilai, 13. januara na velikoj sceni.

Tradicionalni novogodišnji operski gala koncert u Narodnom pozorištu, na kojem će kao gost nastupiti tenor Šmuel Barzilai, glavni kantor Jevrejske zajednice u Beču, biće održan 13. januara na velikoj sceni tog teatra.

Na programu će biti arije iz opera Đakoma Pučinija, Geatana Donicetija, Đuzepea Verdija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Đoakina Rosinija, Riharda Štrausa, Žorža Bizea i drugih kompozitora, najavljeno je iz Narodnog pozorišta.

Na koncertu će nastupiti i solisti Beogradske opere, u pratnji Orkestra Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Johanesa Harnajta, Zorice Mitev Vojnović i Đorđa Pavlovića.

Šmuel Barzilai rođen je u Jerusalimu, u porodici čuvenih kantora. Studirao je u Hebronu, a osnovna znanja dobio je od bečkog kantora Zalmana Polaka.

Barzilai je diplomirao na Institutu za muziku i crkveno pojanje u Tel Avivu, a studirao je sa čuvenim kantorima poput Mošea Sterna, Naftalija Herstika, Šmuela Taubea, Jicaka Esela i s diregentom Elijem Jafeom.

Na Bečkom univerzitetu dobio je zvanje mastera filozofije i judaističkih nauka. Od 1992. Šmuel Barzilai je glavni kantor bečke jevrejske zajednice.

Barzilai je nastupao s filharmonijskim i simfonijskim orkestrima širom Evrope, Izraela i SAD.

Svake godine ima turneju po Evropi s Velikim jerusalimskim horom Sinagoge. Solo nastupi na festivalima u Austriji, Mađarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, kao i na Klezmer festivalu u Safedu obeležili su njegovu internacionalnu karijeru.

Na komemoraciji "Mathauzen 2000" pevao je molitvu "El Mele Rahamim", uz pratnju Bečkog simfonijskog orkestra.

Repertoar Barzilaija uključuje liturgijsku kantoralnu muziku, jevrejsku duhovnu muziku, hasidičku i Klezmer muziku, izraelske i klasične pesme, kao i operske arije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE