• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatni ćuran" Đuzi Stojiljkoviću

Beogradski glumac Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade za životno delo Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije".

Beogradski glumac Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zlatni ćuran za životno delo" Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", saopštio je Upravni odbor festivala u Jagodini.

"Zlatni ćuran", najviše priznanje festivala sastoji se od diplome, statuete ćuran i novčanog iznosa, a biće uručen Stojiljkoviću 27. marta, poslednjeg dana 38. Dana komedije i na Svetski dana pozorišta.
Odluka je bila jednoglasna.

Stojiljković je na "Danima komedije" koje se u Jagodini tradicionalno održavaju od 1972. godine, od 20. do 27. marta, nagrađen statuetom ćuran 1979. za ulogu inspektora u predstavi Ranka Marinkovića "Inspektorove spletke" u režiji Aleksandra Ognjanovića i izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada "Zlatni ćuran za životno delo" ustanovljena je 2001. godine i do sada su je dobili glumci Miodrag Petrović - Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić- Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković i Bora Todorović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE