• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAJAM KNJIGA: Zaboravite na blogerke i pevačice - na redu su velikani!

Izvor mondo.rs

Počinje Sajam knjiga - pričajte s Ršumovićem, slušajte o Danilu Kišu...

 Sajam knjiga 2019 od 20. do 27. oktobra Izvor: MONDO, Goran Sivački

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan, od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljsvom Grada Beograda.

Ovogodišnja 64. manifestacija održava se pod sloganom "Pismo = Glava", uz učešć 500 izdavača iz celog sveta, najavili su danas organizatori u Skupštini grada.

Gradski sekrtetar za kulturu Ivan Karl je istakao da je Beogradski sajam knjigajedna od najvećih manifestacija kulture zemlji i regionu. Reč je i o najdugovečnijoj kulturnoj manifestaciji na ovim prostorima, kao i najposećenijem sajmu knjiga u Evropi, posle Frankfurtskog, sa oko 200.000 ulazaka.

Ovako je bilo prošle godine:

Ovogodišnji počasni gost sajma Arapska republika Egipat koja će na sajmu predstaviti fragmente svoje višemilenijumskeistorije.

Na sajmu će se, pored domaćih izdavača pojaviti i oko 60 izdavača iz regiona i drugih delova sveta, uz domaćinstvo republike Egipat.

Na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja biti usmerena na ostvarenja Danila Kiša, MiloradaPavića i Oskara Daviča, koji obeležavaju značajne godišnjice.

Podsetite se hita Sajma knjiga:

Ambasador republike Egipat Amr Alguvejli je zahvalio na ukazanoj častida njegova zemlja bude počasni gost Sajma knjiga u Beogradu, kao i organizatoru, "na prelepom logotipu ovogodišnje smotre koja predstavlja hijeroglife uportretu kraljice Nefertiti".

On je istakao da pisci šire ideju prijateljstva među ljudima, kao i očekivanje daće ovogodišnja smotra knjige dodatno približiti srpski i egipatski narod.

Takođe je prestavio nekoliko autora sa čijim delima će beogradska publika imati priliku da seupozna u okviru 64. manifestacije.

Na ovogodišnjem sajmu će se održati niz tribina koji će biti posvećene velikanima, ne samo srpske već i svetske književnosti, kao što su Danilo Kiš i Milorad Pavić.

Biće razgovori o Oskaru Daviču i Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji su posvećeni njihovim značajnim godišnjicama, ali i sa Emirom Kusturicom, kao i drugim filmskim rediteljima na temu koliko je književnost uticala na njihov opus, kao razgovor sa Ljubivojem Ršumovićem.

radicionalni Školski dan ove godine biće organizovan u četvrtak, 24. oktobra,kada će deca iz cele Srbije i regiona biti u prilici da po povoljnim cenama posete Beogradski sajam knjiga, uz poseban program u sali "Dobrica Erić", zaključio je Žurić.

Pojedinačna ulaznica je 250 dinara, a kolektivna 150 dinara.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MOJO

A Goran Vesic i on je u toj kategoriji istaknutih knjizevnika Vucicevog zlatnog doba

Krvavi Ranč

Potražite moju knjigu na štandu IP Prosvete. Ako tražite nešto drugačije i misteriozno...

Antiprotivna

Hvala Bogu, samo bez starleta i kvazipisaca.

SERIJE