• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NARODNO POZORIŠTE: Odjekivala "Limunada" na premijeri predstave! (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Duet Milice i Emine "završio" u Narodnom pozorištu, u komadu po Šekspirovom tekstu!

 Pesma Milice Todorović i Emine Jahović u Narodnom pozorištu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Premijera predstave "San letnje noći - projekat Šekspir", po delu Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, održana je u utorak u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Na probu predstave došao je ON!

U jednom trenutku, publika je mogla da čuje i pesmu "Limunada" u izvođenju glumice Isidore Simijonović, hit koji su zajedno snimile Milica Todorović i Emina Jahović!

"Oduvek sam mislila da imam neke veze sa Šekspirom, i eto, potvrđeno je! Hvala reditelju što je baš našu pesmu izabrao da bude deo predstave, jedva čekam da pogledam komad i sjajne glumice," rekla je Milica "Kuriru".

"Emini je drago što pesma živi neki novi život, ovo je dokaz da njena muzika nije samo komercijalna, već služi i pozorištu," rečeno je iz PR tima Jahovićeve.

Pogledajte MONDO TV sa Milicom!

O PREDSTAVI:

Posle 20 godina Šekspirov "San letnje noći" vratio se na scenu nacionalnog teatra u svojevrsnom pozorišnom eksperimentu. Pored Kokana Mladenovića, adaptaciju predstave su radili dramaturzi Željko Hubač i Dimitrije Kokanov. Predstava obrađuje fenomen upotrebe Šekspirovog teksta u zatvorskim institucijama, odnosno u svrhe regulacije i adaptacije.

Zatvorenice, učeći uloge, izgovarajući neke od najlepših stihova ikada napisanih i spremajući predstavu po Šekspirovom tekstu, prolaze različite faze transformacija. Noćna šuma u originalnom tekstu postaje prostor novih iskustava za ljubavnike, baš kao što čitanje Šekspira postaje prostor novih iskustava za zatvorenice, javlja Tanjug.

Glavna uloga u predstavi je dodeljena Radmili Živković, a u ostalim ulogama našlo se 14 glumica: Aleksandra Nikolić, Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Sanja Marković, Marija Vicković, Nina Nešković, Jovana Belović, Isidora Simijonović, Ivana Šćepanović, Danijela Ugrenović, Lidija Pletl, Vanja Milačić, Bojana Bambić i Milena Đorđević.

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE