• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba na Sava Promenadi: Zavirite u šareni svet srpskih zanata i suvenira

Izvor Promo

Spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog, sve vas to čeka na Sava Promenadi u okviru izložbe "Stari zanati i suveniri Srbije" koja je otvorena u nedelju 13. oktobra.

 Stari zanati i suveniri Srbije izložba na Sava Promenadi Izvor: Mondo

Turistička organizacija Srbije i Belgrade Waterfront kroz ovu izložbu udružili su se sa zajedničkim ciljem u akciji očuvanja srpskog kulturnog nasleđa. U okviru izložbe možete videti 40 fotografija dela vrednih ruku zanatlija još od doba zasnivanja moderne srpske države.

Srbija je poznata po zanatima i ljudima koji su ih prenosili sa kolena na koleno. Neki od njih i danas postoje, neki su se izgubili u vremenu, ali to nije razlog da se njihovog rada i rezultata ne sećamo. Predmeti sa fotografija, pored različitih epoha obuhvatili su i različita podneblja naše zemlje, pa je tako ovo jedna od retkih prilika na kojoj jedne pored drugih možete videti staparski ćilim i pirotsku grnčariju, lutkice od kukuruzovine iz Banata i južnjački ratluk, kao i mnoge druge proizvode koji su već širom sveta prepoznati kao simboli Srbije.

Zato, hajde da svi iskoristimo lepo vreme da, pored rekreacije i šetnje pored reke, upoznamo i naše zanate i tako ih zajedno otrgnemo od zaborava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE