• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba i koncert u znak sećanja na preminulog beogradskog muzičara

Izvor mondo.rs

Dirljiv način na koji će beogradska scena odati počast "tata Mikiju".

 Miki Ničić koncert i izložba u znak sećanja Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izložba "bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote" predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije, tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života, cele nedelje pred proceduru, kada je bio podvrgnut terapiji od 140 tableta na dnevnoj bazi.

Možda će vas zanimati

Izložbu ''bolji.života'' prati ''Tata Miki projekat'' - koncert Ničeovih saradnika muzičara, kolega sa scene, koji će u subotu, 23. novembra, za ovu priliku izvesti sopstvena viđenja kompozicija čije je demo-verzije Miki Ničić osmislio i snimio tokom lečenja u bolničkim sobama Beča, Beograda i Tel Aviva.

Nastupaju Autopark, Artan Lily, Auf Wiedersehen, Zemlja Gruva, KEZZ, Ida Prester, Konstrakta, Laura 2000, Mylutin, Plejboj, Po*no Brak, Shobaya, Shreya.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

Miroslav Ničić (1975 - 2019) bio je digitalni, konceptualni i filmski umetnik, dizajner i muzičar iz Beograda, koji je velike delove svog života proveo u Zagrebu, Sofiji i Beču. Na različitim mestima bio je poznat kao Miro, Niče ili Miki. Bio je jedan od osnivača i gitarista benda Zemlja Gruva, osnivač dizajn studija Logomir i pokretač Lava produkcije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE