• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa njima će sve otići: Ne rađaju se više filmske dive, taj glamur je nestao

Autor . Izvor TV Novosti

Slavna glumica je otkrila šta misli o današnjem radu u TV i filmskoj industriji, i šta je to što je kultura zauvek izgubila.

 Svetlana Ceca Bojković uloge film serije Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Jedna od najvećih televizijskih zvezda sa prostora bivše Jugoslavije, Svetlana Ceca Bojković, na sceni je već više od pola veka, ali i dalje glumi sa istim žarom.

Trenutno je gledamo u serijama "Psi laju, vetar nosi" i "Mamini sinovi", a uskoro će se pojaviti i u novoj komediji Siniše Pavića "Junaci našeg doba".

Možda će vas zanimati

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten. Međutim, za kultnu seriju "Bolji život", smatra da se neće ponoviti u moru današnje masovne produkcije filmskog i TV sadržaja.

"Tolika je ponuda svega i svačega da narod nema fokus šta i gde će da gleda. Samo vrti kanale", istakla je ona za "TV Novosti" i dodala da nije reč samo o televizijskom sadržaju koji više nećemo gledati, nego i o filmskim divama koje se više neće rađati...

"Nikada više serije neće imati tako veliku gledanost, niti će postojati filmske i televizijske dive. Neće se roditi nova Milena Dravić. Taj glamur je zauvek nestao. Pripadam poslednjoj generaciji tog doba, a sa nama će i ono otići. Jednostavno, novo je vreme. Ima mnogo glumaca. Produkcija ranije nije bila ovoliko velika. Manje se radilo, ali mnogo ozbiljnije."

Glumica se podsetila i filma koji joj je nedavno probudio nostalgiju za starijim vremenima.

"Gledala sam kasno sinoć film 'Balkan ekspres' i baš sam se rasentimentalisala. Da li danas možete da pogledate u bioskopu takav film? Retko. Tu i tamo se pojavi neki naslov koji blesne, ali nema više velikih filmova koji će ostati. A, 'Balkan ekspres' je samo jedan od bisera naše kinematografije. Ovo vreme je donelo ubrzanje. Količinski se više radi, a bogami i površno", zaključila je Ceca.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob rock

Senke nad balkanom su bolja serija od boljeg zivota, natasa ninkovic i vesna trivalic su pozorisne i filmske dive.....sta nije jasno?

Zika Kasice

@Bob rock Kakvo lupetanje,poredis novokomponovano njesra sa serijom koju su gledale generacije i cije scene i izgovorene reci ljudi pamte i pominju! Prosto u toj seriji si mogao da nadjes koliko hoces velicina,a u ovoj novokomponovanoj samo saku.Kada se zavrsi epozoda iz serije Bolji Zivot,sledi pesma od koje se moras najeziti!

Bob rock

@Bob rock Pa ziko, marko nikolic pokojni i dragan bjelogrloc se pojavljuju u obe serije, i nisu jedini... Ali da li stvarno poredis bolji zivot i senke na balkanu? U bilo kom aspektu filmskog stvaralastva?od scenarija, produkcije, kostima, kamere, scena, kadrova, sminke, pa i glume i replika? .... Da li stvarno poredis? P. S. Bolji zivot je sitkom, senke su ozbiljna produkcija.... I jedna i druga su dobre.... To kao da poredis got i prijatelje....

SERIJE