• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protestom "Korak do kulture" ispred zgrade REM-a protiv rijaliti programa!

Izvor mondo.rs

"Vreme je za naš zakon"!

 Rijaliti zabrana inicijativa U ime kulture Izvor: MONDO/Anja Konstantinović

Nekoliko desetina ljudi okupilo se danas na Trgu Nikole Pašića kako bi podržali kampanju "U ime kulture", koja za cilj ima da se ograniči prikazivanje rijaliti programa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kao i obavezno uvođenje pola sata dečijeg kulturnog programa.

U okviru ove kampanje 42.852 građana zvanično je predložilo zakon za ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa. Narodbna inicijativa je ranije predata Narodnoj skuštini.

Možda će vas zanimati

Na današnjem protestu "Korak do kulture" je ispred inicijative "U ime kulture" govorio Savo Manojlović, koji je istakao da posle decembra 2019. godine nema redovnog rada Narodne skuštine, jer su najavljeni izbori, ali i da Narodna skupština ima ustavnu obavezu da odluči o predlogu građana.

Dodao je i da su kontaktirali većinu poslanika i niko nije rekao da je protiv ovog predloga i zatražio od Maje Gojković da ga stavi na glasanje.

Povod njihovog okupljanja bio je i protest protiv REM-a, za koji ističu da ne obavlja svoj posao. Oni navode da je REM na prijavu zbog govora mržnje prema profesoru Sinaniju i prikazivanja eksplicitnih scena u rijalitiju na televiziji "Happy" reagovao samo opomenom. Ističi i da je televizija "Happy" dobila dozvolu kao dečja televizija, a dečjeg programa više uopšte nema.

Prisutnima se obratio i pesnik Gojko Božović, koji je istako značaj ovog predloga, a Savo je pozvao sve koji su protiv rijaliti programa da se pridruže inicijativi, a zatim su okupljeni krenuli u protestnu šetnju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

QQ

Ovaj lik sa znakom Nemoralni Mitrovic Maric je izgleda profesionalni protestant, ima ga na svim mogucim protestima. Secam se da je bio protest zbog buke u nekoj ulici pa je dosao sa jastukom hahaha. Podrzavam ovo, zabrana kompletna, a ne samo ogranicenje.

SERIJE