• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engrovo remek-delo stiglo u Luvr

Remek-delo francuskog slikara Engra, "Portret Ferdinanda-Filipa Burbon-Orleana, vojvode od Orleana" iz 1842. stiglo je u pariski muzej Luvr, zahvaljujući mecenatu. Slika, ulje na platnu dimenzija 1,58 metara sa 1,22 metra, okačena je u prisustvu francuskog ministra kulture Renoa Donedjea i predsednika osiguaravajuće kompanije Aksa - Anrije de Kastrija, koja je omogućila kupovinu slike za 11 miliona evra.

Remek-delo francuskog slikara Engra, "Portret Ferdinanda-Filipa Burbon-Orleana, vojvode od Orleana" iz 1842. stiglo je u pariski muzej Luvr, zahvaljujući mecenatu.

Slika, ulje na platnu dimenzija 1,58 metara sa 1,22 metra, okačena je u prisustvu francuskog ministra kulture Renoa Donedjea i predsednika osiguaravajuće kompanije Aksa - Anrije de Kastrija, koja je omogućila kupovinu slike za 11 miliona evra.

Političar, vojskovodja i kolekcionar, vojvoda od Orleana (1810-1842), sin kralja Luja-Filipa, zatražio je od Engra, čije je dve slike posedovao, da naslika njegov portret. Vojvoda je stradao nesrećnim slučajem 13. jula 1842, tri meseca posle završetka slike.

Slika je prvo bila u vlasništvu porodice a potom prešla u zbirku grofa od Pariza koji ju je 1986. prodao jednom privatnom kolekcionaru, prenose agencije.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shone

Baloteli k'o da ima proliv na glavi :/

djoko

Dvojica zalutala medju Italijane.

livia

ruzni su ko smrt pa moraju bar odelima da ih ulepsavaju

SERIJE