• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BITEF teatar obeležio 20 godina rada

Beogradsko pozorište BITEF tetatar obeležilo je u utorak 20 godina rada, svečanim skupom u Skupštini Beograda, uz premijerno izvođenje predstave "Zimske bašte" reditelja Nikite Milivojevića.

Beogradsko pozorište BITEF tetatar obeležilo je u utorak 20 godina rada, svečanim skupom u Skupštini
Beograda, uz premijerno izvođenje predstave "Zimske bašte" reditelja Nikite Milivojevića.

Na svečanom skupu u Skupštini Beograda pušten je snimak sa otvaranja BITEF tetara iz 1989. godine, kao i govor Mire Trailović
koja je jedan od osnivača BITEF festivala i po čijem imenu se zove skver na kome se nalazi BITEF teatar.

Reditelj Nikita Milivojević je danas u Skupštini Beograda rekao da je cilj BITEF tetara oduvek bio da bude internacionalno pozorište I da širi ideje festivala.

"Biti na čelu BITEF teatra je posebna čast, jer je taj teatar metafora za drugačije pozorište. Dobro alternativno pozorište oživljava pozorišnu sredinu i mi želimo da BITEF tetar prepustimo
onima koji nas prevazilaze maštom, snagom i umećem", rekao je on.

Gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner rekla je da BITEF tetar nije izgublo ono što ga je krasilo na samim počecima tog pozorišta i da još poseduje entuzijazam i svežinu.

"BITEF traga za novim pozorišnim oblicima, savremenim plesom, teatrom i proširuje svoje delovanje i zbog toga ima značajnu ulogu u zemlji i inostranstvu", rekla je ona.

Prema njenim rečima, tokom 20 godina postojanja BITEF tetar je izveo 120 premijernih predstava, od kojih deo u sopstvenoj produkciji, a da nikad nije imao stalno zaposlene glumce, već razne ansamble i
talentovane umetnike koji su gostovali u tom pozorištu.

BITEF teatar otvoren je 1989. godine u prostoru rekonstruisane evangelističke crkve na Dorćolu, a njegovo osnivanje pokrenula je Mira Trailović.

U okviru obeležavanja 20 godina postojanja BITEf teatra, u tom pozorištu se izvodi predstava "Zimske bašte" reditelja Nikite Milivojevića, u kojoj glavne uloge igraju Vladimir Aleksić, Miljan Prijeta, Danijel Ugrenović, Mariana Aranđelović i Peđa Damjanović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE