• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIVNO: Ne možete u operu? Opera će doći kod vas kući! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Posle pesme "Bella Ciao", koja je obišla svet, umetnici operu doneli u domove Novosađana.

Posle zatvaranja Srpskog narodnog pozorišta, zbog epidemije virusa korona muzičari i pevači Opere su bili prinuđeni da na neko vreme prekinu svoje nastupe. Kako bi olakšali ove dane, kako sebi, tako i publici, osmislili su način da nastave svoj rad.

"Od početka ove vanredne situacije, muzičari i pevači Opere Srpskog narodnog pozorišta pokušavali su da nađu način kako bi se ponovo spojili. S obzirom da je to jedna od stvari koja nama sada najviše nedostaje, a to je zajednički rad", rekao je direktor Opere SNP-a, Aleksandar Stankov.

Ideja im je bila da publici omoguće kvalitetan sadržaj koji je dostupan u domovima i da odaju čast ljudima koji rade u teškim uslovima, kako bi spasili živote drugih ljudi.

"Pokušali smo da kroz naš rad prenesemo podršku svim ljudima, koji za naše dobro rade svoje poslove i na svojim radnim zadacima su 24 sata. Dakle lekarima, novinarima, policajcima i tako dalje", rekao je Aleksandar.

Izvor: Mondo

Aleksandar navodi da pri odabiru pesme sa kojim su pružili podršku svetu, nije bilo mnogo razmišljanja.

"Došli smo na ideju da to bude upravo pesma 'Bella Ciao', koju smo online izvodili, s obzirom da je pesma međunarodnog karaktera, peva se na jezicima, svim jezicima sveta. I ona je postigla planetarni uspeh. Više od dva miliona pregleda, više od 8.000 reakcija na video".

POGLEDAJTE

Nakon pesme, koja je naišla na ogromno odobravanje kod publike, članovi novosadske Opere su na Dan pozorišta, 27. marta, odlučili da obraduju najstariju publiku. U saradnji sa  Crvenim krstom Novog Sada i Kompanijom "Kolor medija", pripremili su pomoć za deo najstarijih Novosađana.

Tu pomoć su, uz knjige i karte za pozorište koje će važiti kada epidemija bude iza nas, odneli u njihove domove.

Na vratima domova najstarijih sugrađana, umetnici su izveli poznate srpske pesme.

"Hteli smo da na simboličan način obeležimo taj naš dan i da pozorište odnesemo u domove naših najstarijih sugrađana koji sada ne mogu  i ne smeju da napuštaju svoje domove. Akcija je protekla veoma emotivno, s obzirom da su ljudi, da su to ljudi kojima je naša pomoć bila izuzetno potrebna", dodao je direktor Opere.

POGLEDAJTE

Ovim plemenitim gestom članovi Opere su želeli da podstaknu sve Novosađane da i oni pomognu u domenu svojih mogućnosti.

"Hteli smo da apelujemo na sve Novosađane da se prijave u volonterske centre i pomažu našim najstarijim sugrađanima", istakao je Stankov.

a kraj direktor Opere otkriva da su mnogi projekti u pripremi, velike internacionalne saradnje.

"Pripremamo novi projekat koji će se takođe realizovati u ovim uslovima u kojima se sada nalazimo, dakle online. U pitanju je saradnja sa orkestrom iz Turske, sa orkestrom iz Italije i sa horom iz Kine. Koja će to kompozicija biti, za sada još neću otkrivati. Nadamo da ćemo se uskoro vratiti u svoju zgradu i na daske koje nama život znače, a do tada ćemo sprovoditi ove akcije i pokušavaćemo da ovu svakodnevnicu, malo ulepšamo", rekao je direktor Opere SNP.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE