• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skulptura - Vaše telo zaslužuje najbolje

Izložba vajara Zdravka Joksimovića, pod nazivom "Vaše telo zaslužuje najbolje" biće otvorena 7. aprila u Arte galeriji

Izložba vajara Zdravka Joksimovića, pod nazivom "Vaše telo zaslužuje najbolje" biće otvorena 7. aprila u Arte galeriji u Beogradu.

U saopštenju organizatora se navodi da Joksimovićeve skulpture, koje su paradoksalan spoj zanatske besprekornosti i konceptualne zasnovanosti, iskazuju autorovu sklonost ka ispitivanju mogućnosti određenih materijala i njihovih skulptoralnih potencijala.

"Njegove sklupture iznose ozbiljna pitanja o prirodi umetničkog stvaranja i uloge skulptora u tom procesu", piše u saopštenju.

Zdravko Joksimović je u katalogu izložbe napisao da je "Vaše telo zaslužuje najbolje" reklamni slogan koji povezuje skulpture na kojima on radi već nekoliko godina.

"Telo i telesno predstavljaju samo okvir. U tom formalističkom lavirintu na otvoren i neposredan način mogu da komuniciram sa sistemom vrednosti, još uvek važećim, koji je uspostavila istorija umetnosti, kao i sa fetišističko-mazohističkim nasleđem poslednjih decenija 20 veka", piše u katalogu.

Izložba će biti otvorena do 24. aprila, a pored skulpture biće prikazani i slajd šou prezentacije sa predstavama starijih radova Joksimovića, kao i manji formati koji će biti izloženi za prodaju na spratu galerije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE