• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada "Ljubinka Bobić" glumici Seki Sablić

Novouspostavljeno glumačko priznanje Saveza dramskih umetnika Srbije - Nagrada "Ljubinka Bobić", jednoglasnom odlukom žirija, pripala je Jelisaveti Seki Sablić, saopštila je danas predsednik Saveza Sonja Jauković.

Novouspostavljeno glumačko priznanje Saveza dramskih umetnika Srbije - Nagrada "Ljubinka Bobić", jednoglasnom odlukom žirija, pripala je Jelisaveti Seki Sablić, saopštila je predsednik Saveza Sonja Jauković.

Sablićeva je nagradu dobila za ulogu majke Dare u predstavi "Svinjski otac" Aleksandara Popovića, u režiji Egona Savina i produkciji Kruševačkog pozorišta.

Nagrada se dodeljuje bijenalno za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije koje mora da bude tragalačko i inovativno.

Nagrada je ustanovljena početkom 2005. godine u znak sećanja na veliku glumicu Ljubinku Bobić "znamenitu po etičnosti i po sposobnosti da ulogu oplemeni uzbudljivim detaljima, da igri obezbedi elemente novog na planu pokreta, mimike, dikcije i komedije uopšte".

Odluku o dobitniku nagrade doneo je žiri u sastavu: predsednik Jovica Pavić, reditelj, glumica Renata Ulmanski, teatrolog Ksenija Šukuljević Marković, glumica Nataša Ninković i reditelj Stevan Bodroža.

Za prvu dodelu nagrade u konkurenciju su ušli glumci za uloge izvedene u profesionalnim pozorištima SCG u periodu od 1. septembra 2003. godine do 30. juna 2005. godine.

U konkurenciji je bilo 11 uloga i deset kandidata.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Ljubinke Bobić, unikatne diplome na pergamentu i novčanog iznosa od 1.000 evra.

(Tanjug)

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ostroumni

Pitam se da li postoji pravi muskarac kome se svidjaju ove anoreksicne balavice...Pa za sta da ih uhvatim, nigde mesa... :D

tttttttttt

ja glasam za broj 9

ognjen

br.6 vrh... jedino sto su sve slike photoshopovane pa izgleda da sve devojke imaju kozu kao da se kupaju u mleku svaki dan.

SERIJE