• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorišna sezona i tokom leta: Scena se seli na Tašmajdan!

Izvor mondo.rs Izvor rts

Pozorišne predstave se vraćaju u život punom parom, ali ne u pozorišta nego na Tašmajdan.

 Predstave na Tašmajdanu sezona se nastavlja u junu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ponovni susreti uživo publike i glumaca dogodiće se brže nego što smo očekivali.

Prve predstave su u planu krajem juna na Tašmajdanu, o čemu se se u petak dogovarali direktori svih pozorišta u Beogradu.

Možda će vas zanimati

"Dogovor je da svako od naših pozorišta i Narodno pozorište da predlog predstava sa kojima bi učestvovali na ovoj letnjoj sceni i da onda sastavimo jedan repertoar koji će obuhvatiti najatraktivnije i najpopularnije naše predstave i na taj način okupiti jedan značajan broj publike i ljudi da posle određenog vremena i određene pauze ipak ponovo uživo vide svoje omiljene glumce", rekao je Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu, prenosi RTS..

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević kaže da se nadaju i veruju da će interesovanja biti bez obzira na ovu situaciju.

"Pogotovo što je Taš jedan veliki otvoren prostor gde će distanca biti dovoljna između gledalaca i da ćemo na taj način posle velikog napora koji smo svi uložili da se onlajn emitujemo da ćemo sa ovim živim igranjem ipak uraditi pravu stvar", kazao je Radivojević.

U Beogradskom dramskom je za ovu godinu bilo planirano čak deset premijera. Korona jeste zaustavila igranje predstava, ali probe nije. Do duše, održavale su se preko Skajpa, a od iduće nedelje će i na sceni, uz sve mere opreza. "Ono u šta verujem to je da ćemo od jeseni moći da vratimo publiku u naše dvorane, a naravno da ćemo pratiti sva uputstva koja budemo u međuvremenu dobijali od strane nadležnih", istakao je Radivojević.

Sezona u beogradskim pozorištima je prekinuta 11. marta i sigurno je da se neće nastaviti do 30. juna, do kada je zvanično trebalo da traje.

"Teret korone smo svi podneli ravnopravno i ravnomerno. U onoj meri u kojoj je oštećena publika oštećeni su i oni koji igraju za publiku i zato je ovo jedan od načina da se polako vraćamo u normalu i da se iz svega toga na što bolji mogući način izađe", dodaje Karl.

PROČITAJTE I OVO



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE