• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata i dalje čeka na Kulturni centar, upravnik se vadi na KORONU!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Nakon godinu dana odgovora još uvek nema!

 Velimir Bata Živojinović Kulturni centar u Mladenovcu inicijativa Izvor: MN Press

U znak sećanja na legendarnog glumca Velimira Batu Živojinovića, njegovi prijatelji su u februaru prošle godine podneli inicijativu da Kulturni centar u Maldenovcu promeni naziv u Centar za kulturu "Bata Živojinović".

Slavni glumac je najveći deo svog detinjstva proveo u obližnjoj Koraćici, zato ga mnogi Mladenovčani pamte i smatraju svojim sugrađaninom.

Možda će vas zanimati

"Nećemo odustati od ideje da se nekako obeleži ime velikog glumca u njegovom zavičaju. Pored legata u rodnoj Koraćici, predložio sam Raletu Zelenoviću i Neletu Karajliću da se obratimo opštini s inicijativom da se Centar za kulturu Mladenovac nazove Centar za kulturu Velimir Bata Živojinović. Naravno, odmah su potpisali inicijativu, koju smo predali još 27. februara 2019. godine, ali dosad o njoj nije raspravljano", rekao je Dragovan Ignjatović, inicijator ideje da mu se podigne legat i prijatelj porodice Živojinović.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić vadi se na koronu i kaže za Kurir da je odluka o novom imenu Centra za kulturu samo pitanje dana.

"Nije ništa urađeno u vezi sa tim zbog pandemije. Morali smo da spasavamo ljudske živote Na sledećem zasedanju to će biti sigurno jedna od tačaka dnevnog reda. Svi Mladenovčani podržavaju ideju da Centar za kulturu nosi ime Velimira Bate Živojinovića. Novi saziv će morati o tome da odluči nakon izbora", objasnio je Glišić.

Mladenovac, ipak, nije zaboravio svog velikana, pa mu je napravio Valter fest, koji se do sada održao dva puta! 

Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a do kraja godine će nepobedivi Valter ponovo biti pored svoje voljene Lule u crkvi u Koraćici.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Šurda

Gospodin Macola. Verovatno domaći glumac sa najviše uloga.

Korto

@Šurda Ljubimac režima...

SERIJE