• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodeljene nagrade grada Beograda

Godišnje nagrade Beograda dodeljene su na svečanosti u Starom dvoru, u okviru manifestacije Dani Beograda.

Godišnje nagrade Beograda dodeljene su na svečanosti u Starom dvoru, u okviru manifestacije Dani Beograda.

Grad poslednjih sedam godina dodeljuje priznanja iz različitih oblasti i da je Komisije za dodelu nagrada imala težak posao da od 150 nominacija izabere najbolje.

Nagrade je 21 istaknutom pojedincu dodelio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dobitnik nagrade za književnost je pisac Duško Novaković za knjigu pesama "Klupe nenagrađenih", a nagradu u oblasti pozorišta glumica Dušanka Stojanović Glid za uloge Veronike Ulije u predstavi "Bog masakra", Dorine majke u komadu "Seksualne neuroze naših roditelja" i grofice Almavive u komadu "Figarova ženidba i razvod".

Nagrada za film i radio televizijsko stvaralaštvo pripala je glumici Anici Dobri za ulogu u filmu "Lubav i drugi zločini" Stefana Arsenijevića, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Dušanu Petričiću za retrospektivnu izložbu "Autobiografika" u Muzeju primenjene umetnosti.

Ovogodišnju nagradu za novinarstvo dobio je Marko Somborac za politički strip koji se objavljuje u dnevnom listu "Blic".

Nagrada za muziku pripala je flautisti Ljubiši Jovanoviću za resital uz klavirsku pratnju Aleksandra Serdara u Centru "Sava".

Dobitnica nagrade za prirodne nauke je Jelena T. Lević za delo "Vrste roda Fusarium", a nagrada za oblast društvenih i humanističkih nauka pripala je Jeleni Mrgić za delo "Severna Bosna 13-16. vek".

Nagrada za medicinu dodeljena je doktorima Aleksandru Simiću i Petru Simiću za delo "Istorija hirurgije", nagrada za arhitekturu Goranu Vojvodiću, Gordani Šišović i Dušanu Radišić za zgradu kompanije "Porše SCG" u Beogradu, a nagrada iz oblasti obrazovanja pripala je Ivanu Iviću, Ani Pešikan i Slobodanki Antić za delo "Vodič za dobar udžbenik".

Nagrada u oblasti sporta dodeljena je plivaču Miloradu Čaviću, a u oblasti stvaralaštva mladih studentkinji treće godine doktorskih studija na Mašinskom fakultetu u Beogradu Jasmini Lazović i članovima klavirskog dua "LP" Sonji Lončar i Andriji Pavloviću.

Nagrada "Svetislav Stojanović" pripala je vatrogascu Dejanu Bukarici, koji je prošle godine spasio ženu koja je upala u bunar u mestu Vrčin, kao i vatrogasnom bataljonu Voždovac koji je u protekloj godini imao 1.047 intervencija.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE