• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Munkove slike prodate za 25.000.000 evra

Kolekcija slika norveškog ekspresioniste Edvarda Munka prodata je za 17 miliona funti (25 miliona evra) na aukciji u Londonu, javljaju agencije. Njegov lirski rad iz 1904. "Letnji dan" jedan anonimni kolekcionar kupio je za rekordnih 6,2 miliona funti (9,03 miliona evra), skoro dvostruko više od procene.

Kolekcija slika norveškog ekspresioniste Edvarda Munka prodata je za 17 miliona funti (25 miliona evra) na aukciji u Londonu, javljaju agencije.

Njegov lirski rad iz 1904. "Letnji dan" jedan anonimni kolekcionar kupio je za rekordnih 6,2 miliona funti (9,03 miliona evra), skoro dvostruko više od procene.

Devet Munkovih radova, medju kojima su dva autoportreta, na licitaciju je izneo norveški brodovlasnik Fred Olsen u čijoj su porodici oni od 1920. godine.

Aukcijska kuća Sotbi (Sotheby's) je za ta dela saopštila da čine "najveću zbirku Edvarda Munka koja se ikada pojavila na medjunarodnom tržištu".

Na istoj aukciji prodato je i pozno delo francuskog majstora Pola Gogena "Dve žene" koje je postiglo cenu od 12,3 miliona funti (17,9 miliona evra).

Ta slika je "najvažniji Gogen koji se u poslednjih 15 godina pojavio na tržištu u Evropi", navela je aukcijska kuća Sotbi.

Slikar je "Dve žene" naslikao 1902, godinu dana pre smrti. Za to platno vladalo je veliko interesovanje pošto su Gogenovi radovi iz tahićanskog perioda najtraženiji ali se i najredje pojavljuju na tržištu.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

A za sve koji eventualno nisu primjetili na Noletovoj odjeci, u centru krsta pise SRB !!! ;)

Први

стварно је.... краљ! Непоновљиви краљ.

SERIJE