• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman Džuli Ceh o lošoj strani EU

Grafički atelje "Dereta" je predstavio roman "Orlovi i andjeli" Nemice Džuli Ceh u ediciji "Trend", pokrenutoj pre nekoliko meseci u nameri da donosi prvorazrednu prozu koja ima i kvalitete bestselera.

Grafički atelje "Dereta" je predstavio roman "Orlovi i andjeli" Nemice Džuli Ceh u ediciji "Trend", pokrenutoj pre nekoliko meseci u nameri da donosi prvorazrednu prozu koja ima i kvalitete bestselera.

Ediciju odlikuje i veoma luksuzna oprema i tvrdi povez, a medju objavljenim naslovima su "Poslednja kineska carica" Anči Min, "Ćilibar" Stefana Kolišoa i "Budjenje Rafaela" koji su za kratko vreme postali domaći bestseleri.

Novi naslov je Cehovoj doneo nacionalnu nemačku nagradu za najbolji debitantski roman 2001. godine.

Autorka (32) je stručnjak za medjunarodno pravo i radeći za UN boravila je u Njujorku, Krakovu i Zagrebu što joj je pomoglo da autentično dočara neke evropske zemlje u tranziciji u romanu.

Prema rečima prevodioca Milana DJurića, radi se o romanu u kome se otkriva ružna strana EU, u kojoj se iza prosperitetne fasade skriva svet kriminala, ilegalne trgovine drogom, oružjem, ljudima..

Glavni junak je ugledni advokat koji se bavi medjunarodnim pravom i kome je voljena devojka postala žrtva droge.

Očajan zbog gubitka želi i da pronadje krivce i ulazi u podzemlje koje ga vodi i do Željka Raznatovića Arkana, "jednog od kraljeva evropskog podzemlja".

Urednik "Derete" Petar Arbutina smatra da je knjiga primer kako se iz fikcije može steći jasnija slika o stvarnosti koja nas okružuje a nismo ni svesni koliko je višeslojna, mračna i puna zamki.

Za njega je dragocen etički ugao cele priče, jer upozorava da se iza fasada krije i jedno drugo lice stvarnosti, u kojoj se bez griže savesti pošiljke droge kriju u magacinima humanitarne pomoći, a ugledni gradjani trguju smrtonosnim materijalima, kao što su narkotici ili oružje .

Arbutina je upozorio da u knjizi ima mnogo brutalnih scena koje su manje odvratne od licemerja i amoralnosti likova sa kojima se sreće glavni junak.

(Tanjug)

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ime*

Zbog nje bih se odrekao i Rafaelo kuglica dozivotno. NJam

milan

nije svesna koliko me moze lako imati..:)

@Israel

tako je to kad nije htela u vojsku :D Israel :D

SERIJE