• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filharmonija izvodi holivudsku muziku

Njujorška filharmonija uneće naredne sezone novine u svoj klasični repertoar - na programu će biti raznovrsne melodije, od Brodveja i džeza, do muzike iz holivudskih filmova namenjene široj publici. Najstariji američki profesionalni orkestar, osnovan 1842, ponudiće publici brodvejske melodije, muziku iz holivudskih filmova i džez, a medju izvodjačima će biti i Odra Makdonld i Pati Lupon.

Njujorška filharmonija uneće naredne sezone novine u svoj klasični repertoar - na programu će biti raznovrsne melodije, od Brodveja i džeza, do muzike iz holivudskih filmova namenjene široj publici.

Najstariji američki profesionalni orkestar, osnovan 1842, ponudiće publici brodvejske melodije, muziku iz holivudskih filmova i džez, a medju izvodjačima će biti i Odra Makdonld i Pati Lupon.

U planu su i nastupi džez orkestra Linkolnovog centra trubača Vintona Marsalisa sa Filharmonijom.
"Suština naše profesije je kontakt sa ljudima", rekao je na konferenciji za novinare u Linkolnovom centru muzički direktor orkestra Lorin Mazel.

Pored novih melodija, orkestar će ponuditi i muziku sa svog tradicionalnog repertoara, uključujući zajedničke solo nastupe pijanista Emanuela Aksa i Jefima Bronfmana, koje je Mazel nazvao "majstorima muzičkog dijaloga".

Publika će moći da uživa i u oprobanom kvalitetu klasične muzike, od melodija Bramsa (Brahms) do muzike Malera (Mahler).

Uvedena je još jedna novina, radi reklamiranja klasične muzike u eri kada se ona teško prodaje, neki snimci biće postavljeni na Internet, odakle će moći da se kopiraju, prenose agencije.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Guza

A gde je Lea Kis???

Vlada

Prelep jubilej najvece rok grupe na nasim prostorima :))) Predivno je bilo, ziveli jos puno godina :)))

jelenak

bilo je fenomenalno, Boro najjaci si.

SERIJE