• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera “Sudije” 17. februara

Komad "Sudija" švedskog autora Vilhelma Moberga, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, premijerno će biti izveden 17. februara na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reč je o izuzetno angažovanom tekstu koji se bavi odnosom prava i pravde u svetu ogrezlom u korupciju, zbog čega je komad, iako ga je napisao Švedjanin pre pola veka, vrlo aktuelan danas i ovde, rekla je na konferenciji za novinare rediteljka Tatjana Mandić Rigonat.

Ona je, medjutim, naglasila da predstava nije gradjena kao politički pamflet i dnevno-aktuelna priča, već razmatra položaj umetnika u korumpiranom svetu i njegovo traganje za elementarnom ljudskošću.
Glavni junak je mladi pesnik, koji se posle par godina vraća kući iz inostranstva i saznaje da je ostao je bez ne male imovine.

Uloge u ovoj predstavi tumače: Nenad Maričić, Marija Vicković, Ružica Sokić, Petar Banićević, Aleksandar Srećković, Vladan Gajović, Hana Jovčić, Dobrila Stojnić, Ksenija Jovanović, Aleksandar Djurica, Nemanja Konstantinović i Davor Babić.

Izvodjenje komada pratiće zvuci Klavirskog koncerta Filipa Glasa i numere grupe "Kraftverk".

Vilhelm Moberg (1898 - 1973) jedan je od najznačajnijih švedskih pisaca 20. veka. Najpoznatiji je po četvorotomnoj sagi o seljanima Smalanda (1949 - 1959) koji iz Švedske u kojoj vlada glad odlaze u Ameriku da bi se nastanili u Minesoti.

Komad "Sudija" napisan je 1957. godine i igran je u više zemalja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE