• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deco, deco" Duška Radovića u "Pinokiju"

Pozorište lutaka "Pinokio" prikazaće 16. februara premijerno predstavu "Deco, deco" po pesmama Duška Radovića, u režiji Anje Suše, najavio je danas upravnik "Pinokija" Igor Bojović.

"To nije klasična lutkarska predstava već kombinacija žive igre i teatra objekata. Ideju smo dobili u Švedskoj, kao učesnici medjunarodnog projekta u okviru kojeg smo upoznali drugačije vrste teatra za decu", rekao je on na konferenciji za novinare.

Glumci, animatori i performeri su Zorana Milošaković i Nenad Radović.

Scenograf je Zorana Petrov, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Vladimir Pejković, koreograf Dalija Aćin.

Suša, inače upravnik pozorišta "Duško Radović", istakla je da je, posle tri i po godine bavljenja teatrom za decu na produkcionom planu, nije bilo teško nagovoriti da prvi put i režira predstavu za decu.

"Praveći izlet iz svog pozorišta, htela sam ipak da ostanem uz izuzetnog pesnika Duška Radovića. Pripadam generaciji koja je odrasla uz njegovu literaturu. Smatram da to treba da bude kulturološki temelj i za nove generacije".

"U 'Pinokiju' smo divno radili. Najveći problem bio mi je da izaberem pesme, odnosno da se lišim velikog broja divnih i mudrih stihova. Predstava nema linearnu naraciju, već je u stilu fragmentarne dramaturgije i mešavine žanrova, a koncept je interaktivan i podseća na moj rad u trupi 'Torpedo' u studentskim danima", rekla je Suša.

Ona je dodala da je proteklog vikenda izvedena otvorena proba, pred decom uzrasta od pet do deset godina, sa kojom je zatim organizovan razgovor o temama predstave. To će i ubuduće biti praksa, takodje prema švedskom modelu koji pozorište za decu ne tretira kao puku zabavu već kao medij socijalne edukacije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE